Rukomet

Hrvatske rukometašice ponovno na okupu, Obrvan napravio nekoliko promjena

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 21.10.2024.
Hrvatske rukometašice ponovno na okupu, Obrvan napravio nekoliko promjena
Foto: EPA

Nakon dugo vremena hrvatska ženska rukometna reprezentacija opet je na okupu. Hrvatske rukometašice uskoro čeka Europsko prvenstvo, a ovo okupljanje poslužit će kao posljednja provjera za ono što slijedi krajem studenog...

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija otputovala je u Prelog gdje će boraviti i trenirati do 27. listopada povodom druge faze priprema za Europsko prvenstvo 2024.

Igraj na rukometnu Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na popisu izbornika Ivice Obrvana nalazi se 18 igračica. U odnosu na prošlo okupljanje ima manjih promjena, ali i u odnosu na popis objavljen prije vikenda.

Ozljede su zaustavile Kristinu Prkačin i Ivu Zrilić. Neke nove snage su tu poput Ive Bule i Hannah Vuljak. Na popisu se nakon dugo vremena nalazi i Tina Barišić, a tu su i oporavljene Ivana Kapitanović, Nikolina Kragulj te Tena Petika.

Dio iskusnijih igračica dobio je poštedu, dio ih je ozlijeđen, a kako je do završnog okupljanja manje od mjesec dana, izbornik mora pronaći i pričuvna rješenja za svaku poziciju.

"Drago mi je što smo ponovo na okupu, idemo u nove pobjede. Izbornik će provjeriti nove cure, ja ću ih isto sada upoznati, želim im svu sreću", kazala je kapetanica Katarina Ježić.

Nakon okupljanja u Zagrebu, reprezentacija je produžila put do sada svoje stalne baze u Prelogu. Kao i kod prvog okupljanja, odigrat će i jedan zatvoreni trening susret. Ovoga puta bit će to s reprezentacijom Crne Gore. Reprezentacije će odraditi i jedan zajednički trening.

"Bit će to zadnja provjera pred veliko natjecanje. Super je ideja da se nalazimo i treniramo s nekim ekipama i igramo prijateljske utakmice", dodala je Ježić.

Europsko prvenstvo zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska od 28. studenog do 15. prosinca 2024. godine. Kao što je poznato, Hrvatska će na Europskom prvenstvu igrati u skupini D s Danskom, Farskim Otocima i Švicarskom.

"Morat ćemo igrati s 200 posto svojih snaga. Svaka skupina je teška, EP je najteže rukometno natjecanje. Moramo biti u najboljem naponu snage kako bi prošli skupinu" naglasila je kapetanica. test

Popis hrvatske reprezentacije:
LUCIJA BEŠEN - RK PODRAVKA VEGETA
IVANA KAPITANOVIĆ - CS GLORIA 2018 BISTRITA
GABRIJELA BARTULOVIĆ - DKKA
ANDREA ŠIMARA - RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC - ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC
TINA BARIŠIĆ - RK PODRAVKA VEGETA
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ - HC DUNAREA BRAILA
HANNAH VULJAK - RK PODRAVKA VEGETA
TENA PETIKA - OGC NICE COTE D’AZUR HANDBALL
STELA POSAVEC - MKS FUNFLOOR LUBLIN
IVA BULE - RK DALMATINKA
KLARA BIRTIĆ - RK PODRAVKA VEGETA
LARISSA KALAUS - KISVARDAY KC
NIKOLINA KRAGULJ - RK PODRAVKA VEGETA
LARA BURIĆ - RK LOKOMOTIVA ZAGREB
KATARINA JEŽIĆ - HC DUNAREA BRAILA
SARA ŠENVALD - RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ - RK PODRAVKA VEGETA

EPA/Bjorn Larsson Rosvall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!