Tenis

Antonia Ružić nakon gotovo tri sata neočekivano poražena u Meksiku

Mario Borko • utorak, 22.10.2024.
Antonia Ružić nakon gotovo tri sata neočekivano poražena u Meksiku
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U prvom kolu Challengera u Tampicu, Antonia Ružić poražena je nakon gotovo tri sata u tri seta od Ruskinje Anastasije Tihonove. Hrvatska tenisačica ušla je u meč kao favoritkinja, ali koštala ju je slaba igra na početnom udarcu...

Loše vijesti stižu iz dalekog Meksika. U prvom kolu Challengera u Tampicu, Antonia Ružić izgubila je nakon tri sata borbe sa 7:6 (5), 2:6, 3:6 od Ruskinje Anastasije Tihonove.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu hrvatska tenisačica je bila u kontroli, a prva je napravila break kod vodstva 4:3. Time je automatski dobila priliku servirati za set, ali propustila je jednu set-loptu i dopustila protivnici da se vrati u meč.

U tie-breaku Ružić je bila bolja i nakon sata i pet minuta igre povela s 1-0 u setovima. U drugom je brzo izgubila svoj servis, ali je ekspresno vratila izgubljeno. Ipak, do kraja seta Tihonova je još dva puta oduzela početni udarac hrvatskoj tenisačici i sa 6:2 se vratila u meč.

Ružić je pala na ispod 50 posto osvojenih poena na svom servisu. U odlučujućem setu se stabilizirala, ali presudila je jedna break-lopta koju je Ruskinja iskoristila i sa 6:3 osigurala prolazak u drugo kolo.

Ružić, 161. na WTA ljestvici, bila je favoritkinja protiv Tihonove koja je 189. tenisačica svijeta, ali prvi međusobni ogled ipak je otišao na stranu Ruskinje. test

Challenger Tampico, 1. kolo:
Antonia Ružić – Anastasia Tihonova 7:6 (5). 2:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!