Tenis

Jana Fett nije uspjela po drugi puta iznenaditi favoriziranu Španjolku

HINA, Mario Borko • utorak, 22.10.2024.
Jana Fett nije uspjela po drugi puta iznenaditi favoriziranu Španjolku
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Rano jutros po hrvatskom vremenu Jana Fett je u kineskom Guangzhouu igrala prvo kolo WTA turnira kojeg je izborila kroz kvalifikacije, ali je u prvom kolu zaustavljena od Španjolke Jessice Bouzas Maneiro u dva seta...

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije se uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira u Guangzhouu, bolja od nje bila je Španjolka Jessica Bouzas Maneiro sa 6:4, 6:3 nakon sat i 25 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fett je dobro krenula u dvoboj, povela s 2:0, ali vrlo brzo je ispustila "break" prednosti da bi kod rezultata 4:4 još jednom pokleknula na svom servisu te je Bouzas Maneiro riješila prvu dionicu u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu nastavili su se problemi na početnom udarcu za hrvatsku igračicu koja je izgubila prva tri gema na svom servisu te je Španjolka povela s nedostižnih 5:1.

Fett se približila na 5:3 uz servis, no u posljednjoj igri meča ostala je bez osvojenog poena. Ukupno je Bouzas Maneiro osigurala čak 20 "break-lopti" u meču te joj je za pobjedu bilo dovoljno iskoristiti njih šest. S druge strane, Fett je iskoristila tri od šest prilika za oduzimanje servisa suparnici.

Fett je u svibnju na Roland-Garrosu s 2-1 u setovima slavila protiv Španjolke, ali sada nakon uspješno odrađenih kvalifikacija nije imala snage za još jedno iznenađenje. Hrvatska tenisačica nikako da se ponovno vrati među 100 najboljih, a nakon ovog poraza će izgubiti još par pozicija. test

Guangzhou, prvo kolo:
Jessica Bouzas Maneiro (Špa, 7) – Jana Fett (Hrv, Q) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA TourJana Fett
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!