Košarka

Vraća se NBA liga, aktualni prvaci sezonu otvaraju protiv New York Knicksa

Mario Borko • utorak, 22.10.2024.
Vraća se NBA liga, aktualni prvaci sezonu otvaraju protiv New York Knicksa
Foto: EPA

Konac listopada tradicionalno je rezerviran za povratak najjače košarkaške lige na svijetu. Nakon odrađenih pripremnih susreta i više od četiri mjeseca poslije velikog finala, NBA ligu otvorit će večeras aktualni prvaci Boston Celticsi protiv New York Knicksa...

Za najvjernije pratitelje najjače košarkaške lige na svijetu više nema spavanja. NBA liga se u noći s utorka na srijedu vraća, a novu sezonu otvorit će u 1:30 po hrvatskom vremenu Boston Celticsi i New York Knicksi.

Igraj na Boston Celtics – New York Knicks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Boston je ljetos osvojio naslov prvaka nakon 16 godina čekanja. Kelti su najprije regularni dio sezone završili kao najbolja momčad lige s omjerom 64-18, a onda su u doigravanju izgubili samo tri utakmice i suvereno stigli do 18. titule.

U velikom finalu Dallas Mavericksi predvođeni Lukom Dončićem i Kyriem Irvingom uspjeli su pobijediti samo jednu utakmicu i tako samo ublažiti neminovni poraz. Joe Mazzulla ispisao je povijest postavši najmlađi trener s NBA naslovom nakon 1970. godine.

36-godišnjak će i u ovoj sezoni voditi Kelte koji nisu doživjeli velike promjene. Jason Tatum i Derrick White dobili su produljenje ugovora kao i još nekoliko igrača, a momčad je pojačana s dva novaka. Baylor Scheierman odabran je na kraju prve runde drafta, a Anton Watson pri kraju druge.

Celticsi su i prije početka nove sezone najveći favoriti za osvajanje, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Mazzulla uspjeti stvoriti dinastiju ili će doći do zasićenja pa će naslov iz 2024., kao i onaj iz 2008. biti usamljen u godinama prije i poslije.

New York Knicksi jedna su od najpopularnijih franšiza u NBA-u, ali njihov kultni status ne prate rezultati na parketu. U 21. stoljeću Knicksi nisu ni u jednom trenutku bili konkurentni za naslov, a kratko veselje navijačima je početkom prošlog desetljeća donio Carmelo Anthony.

Nakon toga uslijedile su godine patnje, ali dovođenje Toma Thibodeaua 2020. godine bio je pun pogodak. Konzervativni trener, poznat po svojim defenzivnim metodama, u posljednje četiri godine tri puta je Knickse uvodio u doigravanje.

Prošle su imali drugi najbolji omjer Istočne konferencije (50-32), ali nisu uspjeli ući u finale gdje bi ih čekao upravo Boston. Knicksi su izgubili od Indiane, a nisu im pomogle ni brojne ozljede ključnih igrača.

Bez obzira na uzlazni trend, New York je odlučio napraviti neke promjene i riskirati kako bi bio još konkurentniji. Jalen Brunson se pretvorio u zvijezdu i zato je zaradio novi četverogodišnji ugovor vrijedan 104 milijuna dolara.

Julius Randle bio je posljednjih godina najvažniji igrač ekipe, ali početkom listopada je razmijenjen za Karl-Anthonyja Townsa od kojeg u New Yorku očekuju da u potpunosti ispuni svoj super-star potencijal.

S Randleom u Minnesotu su otišli Keita Bates-Diop i b>Donte DiVincenzo, a prije tri dana otpušteni su Landry Shamet, Chuma Okeke i T.J. Warren.

Važna akvizicija trebao bi biti i Mikal Bridges, a četiri pobjede u pet pripremnih utakmica obećavaju da bi navijači u Madison Square Gardenu ponovno mogli gledati vrlo konkurentne Knickse.

Mjesto, vrijeme

Boston, TD Garden, 1:30

Nedostaju

Boston Celtics: Kristaps Porzingis

New York Knicks: Mitchell Robinson, Jacob Toppin

Zadnji susret

U pet prošlosezonskih susreta Boston je kao pobjednik izlazio četiri puta.

Prognoza

Boston će u svojoj dvorani sigurno željeti krenuti s pobjedom, a Knicksi će mu pokušati zagorčati život.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!