Košarka

Schröder: 'Braunschweig je moj klub i kada dođem u Njemačku, igrat ću samo za Braunschweig'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 22.10.2024.
Schröder: 'Braunschweig je moj klub i kada dođem u Njemačku, igrat ću samo za Braunschweig'
Foto: EPA

Jedan od Nijemaca koji trenutno nastupaju u NBA ligi, Dennis Schröder, razmišlja o povratku u Bundesligu, a postoji samo jedan klub za koji želi igrati. Riječ je o njegovom Braunschweigu...

Kapetan njemačke košarkaške reprezentacije Dennis Schröder rekao je da igranje u minhenskom Bayernu nakon što napusti NBA ligu ne predstavlja opciju za njega.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nema šanse", rekao je 31-godišnji igrač Brooklyn Netsa za mrežni portal ran.de u intervjuu objavljenom u utorak.

"Braunschweig je moj klub i kada dođem u Njemačku, igrat ću samo za Braunschweig. Neću igrati ni za jedan drugi klub", objasnio je.

Povratak u dres Braunschweiga, u kojem je Schröder i dioničar, nalazi se na njegovom popisu želja.

"Definitivno se moram vratiti u Braunschweig. Tu sam počeo. To bi klub učinilo većim. Želimo doći do vrha u Europi. I Bayern je bio na početku, a sad je jako visoko. Gledam Bayern - nogomet i košarku - kako oni rade. Naravno da želim u to unijeti i NBA štih", rekao je MVP Svjetskog prvenstva 2023. na kojem je Njemačka iznenađujuće osvojila zlatnu medalju.

Nakon ovogodišnjeg olimpijskog turnira u Parizu kormilo reprezentacije napustio je izbornik Gordon Herbert, koji je preuzeo vođenje euroligaša Bayerna, a na njegovo je mjesto došao Španjolac Alex Mumbru.

Schröder se nada da će ova generacija još neko vrijeme ostati na okupu.

"Mislim, tko sada ne želi biti dio toga... Ljudi pričaju o zlatnoj eri i zato bi se trebali držati zajedno što je duže moguće", zaključio je 31-godišnji razigravač.

Prvo veliko natjecanje za njemačke košarkaše pod vodstvom novog izbornika bit će Europsko prvenstvo 2025. za koje su u tijeku kvalifikacije. Njemačka je u skupini s Crnom Gorom, Bugarskom i Švedskom, a na EuroBasket će se plasirati tri od te četiri reprezentacije. Na posljednjem EuroBasketu, održanom 2022., kad je Njemačka bila jedan od sudomaćina, njemački košarkaši su osvojili brončanu medalju. test

FOTO: EPA/MARK R. CRISTINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!