SuperSport HNK, Osmina finala, 22.10.2024, 17:00 h, SRC Velika, Velika
Suci: Toni Dadić, Luka Pušić, Anto Marić; 4. sutkinja: Ivana Martinčić
Slavonija
Tvrtko Janković 62'
1:2(0:0) Osijek
Filip Živković 84'
Marko Soldo 85'
Osijek

Slavonija na korak do iznenađenja, Osijek u završnici napravio preokret!

Petar Jenjić • utorak, 22.10.2024.
Slavonija na korak do iznenađenja, Osijek u završnici napravio preokret!
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Na korak od velikog iznenađenja bila je požeška Slavonija u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Osijek je u završnici napravio preokret i izborio plasman među osam najboljih...

Slavonija
Slavonija
Osijek
23
Ivan Petković
6
Krešimir Plešić
7
Alen Jagodić
8
Mato Marčetić
(do 72')
10
Ivan Antunović
11
Matej Martinović
(do 83')
14
Matej Peharda
16
Ivan Peharda
20
Alen Božić
22
Martin Šubara
24
Lovro Matoš
(do 59')
Pričuvni igrači
18
Tvrtko Janković
59'
4
Renato Nović
72'
9
Ante Novak
83'
 
 
Trener
Ivo Babić
9
(do 46')
10
(do 46')
39
(do 75')
66
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Federico Coppitelli

Požeška Slavonija ugostila je u Velikoj momčad Osijeka, u sklopu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Domaćin je pružio odličan dojam, imao je i vodstvo do 84. minute, ali Bijelo-plavi napravili su preokret u dvije minute te upisali pobjedu.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi konkretniji pokušaj imao je Arnel Jakupović u desetoj minuti, ali pogodio je stativu. Luka Jelenić nije se dugo veselio u 14. minuti jer mu je pogodak poništen zbog prekršaja u napadu Kemala Ademija. Uslijedio je i dalekometni pokušaj Emina Hasića, ali otišlo je iznad grede.

Očekivan pritisak Osijeka trajao je gotovo cijelo vrijeme, ali domaćin se dobro branio. Već za pola sata igre imao je osam udaraca iz kuta. Velika šansa za Osijek u 41. minuti, Petar Pušić je bio sam na sedam metara, ali otišlo je preko gola. Do kraja poluvremena nije bilo promjena.

Odmah uoči početka nastavka, Federico Coppitelli napravio je tri promjene. Jorge Hernani proigrao je Jakupovića u 47. minuti, on je pucao iz blizine, ali odlično je obranio Ivan Petković. Dobra situacija za Osijek devet minuta kasnije, ali Omerović nije najbolje zahvatio loptu i Petković je lako uhvatio.

I onda u 62. minuti Slavonija je šokirala Osijek. Ubacio je Matej Martinović u peterac, a loptu u mrežu skrenuo Tvrtko Janković koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru. Šok za Osijek koji je tri minute kasnije mogao izjednačiti preko Hernanija, ali njegov je udarac završio na gredi.

Napadali su gosti sve više i više, ali i sljedećih nekoliko udaraca otišlo je van okvira gola. Još jedna šansa za Osijek u 76. minuti, pucao je Omerović iz blizine, ali još jedna obrana domaćeg vratara.

Gosti su ipak uspjeli doći do poravnanja, a zatim i drugog pogotka. Prvo je u 84. minuti ubacio Omerović iz kornera, a loptu u mrežu skrenuo Filip Živković. Odmah u sljedećem napadu opalio je s 18 metara Marko Soldo i lopta je od stative ušla u gol.

SuperSport HNK, osmina finala:
Slavonija Požega - Osijek 1:2

SuperSport HNK

osmina finala

Slavonija1:2Osijek
Bednja Beletinec0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNK

osmina finala

Slavonija1:2Osijek
Bednja Beletinec0:3Rijeka

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!