Košarka

Krenula nova NBA sezona: Celticsi odmah pokazali moć, Davis predvodio Lakerse

Branimir Korać • srijeda, 23.10.2024.
Krenula nova NBA sezona: Celticsi odmah pokazali moć, Davis predvodio Lakerse
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice nove NBA sezone. Boston Celticsi upisali su vrlo uvjerljivu pobjedu na otvaranju u TD Gardenu protiv New York Knicksa, a slavili su i Lakersi protiv Minnesota Timberwolvesa. Prvu večer obilježili su Jayson Tatum i Anthony Davis, a prvi put zajedno su zaigrali otac i sin James...

Nova NBA sezona otvorena je u Bostonu gdje su se sastali povijesni rivali Boston Celticsi i New York Knicksi. Veliki dvoboj pripao je Celticsima koji su furiozno krenuli i odmah ubili utakmicu.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi dvoboj ipak je bio neizvjesniji, Los Angeles Lakersi ugostili su Timberwolvese i upisali pobjedu, a svjetla reflektora bila su usmjerena prema LeBronu Jamesu i sinu mu Bronnyju koji su upisali povijesni nastup.

Celticsi su odmah od prve utakmice pokazali koliko su moćni, slavili su s visokih 132:109, a veliku večer imao je Jayson Tatum koji je odigrao najupečatljiviju utakmicu između svih igrača koji su noćas stupili na parket TD Gardena.

Celticsi su imali fantastičan ulazak u utakmicu i dobili su prvu četvrtinu s 43:24, Knicksi nisu izgledali kao netko tko se može vratiti i do kraja su upisali uvjerljiv poraz.

Boston je ubacio čak 29 šuteva za tricu čime je izjednačio rekord iz Milwaukeeja 2020. godine, hvatao je i 30. tricu, ali je promašio posljednjih 13 pokušaja.

Knicksi su tijekom ljeta dodali Karl-Anthonyja Townsa i Mikala Bridgesa, ali to im nije pomoglo u noćašnjem dvoboju.

Celticse su do pobjede predvodili Tatum s 37 poena (8/11 trica) i deset asistencija, Derrick White s 24 poena (6/10 trica), Jaylen Brown s 23 poena (5/9 trica) i sedam skokova te Jrue Holiday s 18 poena.

Kod poraženih po 22 poena upisali su Jalen Brunson i Miles McBride, a Bridges je dodao 16 poena.

LeBron James i Bronny James postali su prvi otac i sin koji su zajedno nastupili u jednoj NBA utakmici. Bronny je dobio tek tri minute, uhvatio je skok u napadu i promašio dva šuta dok je LeBron klasično odradio svoj dio posla.

JJ Redick može na kraju biti zadovoljan, u svom trenerskom debiju u NBA ligi stigao je do pobjede i to protiv protivnika koji nije nimalo bezazlen.

Era nakon Townsa nije dobro krenula za Timberwolvese, velike probleme stvarao im je Anthony Davis, a sezona je otvorena porazom.

Davis je ubacio 36 poena uz 16 skokova, Rui Hachimura dodao je 18 poena i pet skokova dok je LeBron upisao 16 poena i pet skokova. Inače, dok su Celticsi u pobjedi protiv Knicksa ubacili 29 trica, Lakersi su u pobjedi protiv Minnesote za tricu šutirali tek 5/30.

Kod Minnesote Anthony Edwards ubacio je 27 poena (5/13 trica) uz šest skokova, a Julius Randle dodao je 16 poena uz devet skokova. test

NBA:
Boston Celtics - New York Knicks 132:109
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 110:103

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!