Vodeni sportovi

Jug AO nakon izvođenja peteraca osvojio hrvatski superkup

Petar Jenjić • srijeda, 23.10.2024.
Jug AO nakon izvođenja peteraca osvojio hrvatski superkup
Foto: Mario Strmotić/HINA

Vaterpolisti Juga AO osvojili su trofej hrvatskog superkupa nakon boljeg izvođenja peteraca protiv splitskog Jadrana. Nakon 32 minute igre bilo je 10:10...

Do svog 72. trofeja u klupskoj povijesti stigao je Jug AO koji je drugi put osvojio hrvatski superkup. I u trećem ukupno izdanju igrao je protiv splitskog Jadrana, a dvoboj je odlučen izvođenjem peteraca.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to zaista izjednačena utakmica, gotovo od početka pa sve do kraja. Tako uostalom i priliči dvoboju za trofej između dvije najbolje hrvatske momčadi.

17 sekundi prije kraja Rino Burić zabio je za vodstvo Juga od 10:9, ali do isteka vremena Jadran je uspio izjednačiti preko Zvonimira Butića i izboriti peterce.

U prvih pet serija svi su izvođači bili precizni, a onda je u šestoj Jerko Marinić Kragić pogodio okvir gola i tu je priči bio kraj.

Marko Žuvela predvodio je Jug s pet pogodaka, dok je Maro Joković postigao četiri gola. Toni Popadić obranio je 13 udaraca.

Zvonimir Butić predvodio je Jadran s pet golova, po tri su dodali Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović. Deset obrana imao je Marko Bijačtest

Superkup:
Jadran Split - Jug AO 10:10 (15:16 penali)

Superkup

finale

Jadran Split15:16 *Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Superkup

finale

Jadran Split15:16 *Jug AO

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!