Košarka

Matković debitirao u pobjedi Pelicansa, sjajan start za Warriorse, Cavse i Buckse

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2024.
Matković debitirao u pobjedi Pelicansa, sjajan start za Warriorse, Cavse i Buckse
Foto: EPA

Osim susreta između Clippersa i Sunsa, odigran je još niz utakmica druge večeri nove sezone NBA lige. Svoj službeni debi imao je hrvatski reprezentativac Karlo Matković koji je osjetio teren u pobjedi Pelicansa protiv Bullsa...

Karlo Matković upisao je svoj NBA debi, odigrao je prvu minutu u NBA karijeri i to na kraju susreta protiv Chicago Bullsa. Njegovi New Orleans Pelicansi slavili su sa 123:111, a Matković je za vrijeme provedeno na terenu uhvatio jedan napadački skok.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pelicansi su odradili dobru utakmicu, a prelomili su je na svoju stranu početkom drugog poluvremena kada su se odvojili i do kraja rutinski održavali stečenu prednost. Nisu imali na raspolaganju Ziona Williamson, ali i bez njega su slavili.

Predvodili su ih Brandon Ingram s 33 poena i sedam skokova te CJ McCollum s 23 poena i pet asistencija. Loša vijest je ozljeda Dejountea Murraya kojem je stradala ruka u posljednjoj dionici i neće ga neko vrijeme biti na parketu. Kod Bullsa Zach LaVine ubacio je 27 poena uz pet skokova, a Nikola Vučević 21 poen uz 11 skokova.

LaMelo Ball odigrao je svoju prvu utakmicu nakon siječnja ove godine i igrao je ključnu ulogu u pobjedi Hornetsa u Houstonu. Charlotte je slavio sa 110:105, a Ball je odigrao sjajnu utakmicu te predvodio svoju momčad.

Houston je vodio na ulasku u posljednje tri minute, Hornetsi su napravili preokret, Jalen Green tricom je izjednačio na 103:103, ali odmah je tricom uzvratio Grant Williams, Ball je dodao dva slobodna bacanja i Charlotte je slavio.

Ball je upisao 34 poena, 11 asistencija i osam skokova, a Tre Mann dodao je 24 poena i šest skokova. Kod Houstona Green je ubacio 28 poena dok je Alperen Sengun dodao 25 poena, 18 skokova i pet asistencija.

Miami je prespavao otvaranje drugog poluvremena i tu je ušao u veliki zaostatak te prepustio Orlandu pobjedu. Nakon izjednačenog prvog dijela, ništa nije govorilo da bi Heat mogao upisati poraz 116:97, ali treću dionicu izgubio je čak 39:18 i zasluženo izgubio utakmicu.

Sjajan je kod pobjednika bio Paolo Banchero s 33 poena i 11 skokova, Franz Wagner dodao je 23 poena, a Gary Harris 18 uz tricu 6/9. Kod Miamija Terry Rozier ubacio je 19 poena uz šest skokova i pet asistencija dok je Nikola Jović dodao 15 poena i pet skokova.

Mlada momčad Pistonsa je godinu dana starija, ali još se muči s nekim dječjim boljkama. U susretu protiv Pacersa uspjela je dobiti tehničku pogrešku zbog igranja napada sa šestoricom na parketu, a i pobjedu je ispustila iako je uoči posljednje dionice imala plus osam i kontrolu nad susretom.

Indianu su do pobjede poveli Myles Turner s 20 poena i devet skokova, s po 19 poena Pascal Siakam (osam skokova, devet asistencija) i Benedict Mathurin (šest skokova) te s 15 poena i pet skokova Tyrese Haliburton. Kod poraženih Cade Cunningham ubacio je 28 poena uz osam asistencija, a Jaden Ivey dodao je 17 poena i pet skokova.

Ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo još jedna dugačka i teška sezona za Portland. Jako loš nastup na otvaranju protiv Warriorsa koji su ga pomeli usred Oregona sa 139:104. U pripremama su Blazersi izgledali solidno, ali čim je krenulo ono ozbiljno, nisu se pojavili.

Buddy Hield bio je najefikasniji kod Warriorsa s 22 poena i pet skokova, Andrew Wiggins dodao je 20 poena, Steph Curry 17 uz devet skokova i deset asistencija, a Moses Moody 15 poena. Kod Blazersa Scoot Henderson upisao je 22 poena, Jerami Grant 16,. a po 15 su dodali Deni Avdija (sedam skokova) i Anfernee Simons.

Jednako uvjerljiv bio je Cleveland koji je u Torontu slavio sa 136:106. Sve je krenulo krivim smjerom za domaćin u završnici prvog poluvremena, tu je ostao bez Immanuela Quickleya nakon neugodnog pada, a gosti su se odvojili serijom 20:5.

25 poena i devet skokova kod pobjednika upisao je Evan Mobley, Donovan Mitchell pratio je s 21 poenom, a Caris LeVert dodao je 19 poena. Kod poraženih Chris Boucher ubacio je 18 poena, a Gradey Dick dodao je 16 poena.

Puno neizvjesnije bilo je u Salt Lake Cityju gdje je Jazz ugostio Memphis, a gosti su slavili sa 126:124. Ja Morant vratio se na parket nakon suspenzije i ozljede, prošle sezone odigrao je samo devet utakmica, a sada je odmah predvodio Memphis do pobjede.

Morant je upisao 22 poena i deset asistencija, Santi Aldama dodao je 27 poena i pet skokova, a Desmond Bane 24 poena. Kod poraženih Lauri Markkanen ubacio je 35 poena uz devet skokova, Jordan Clarkson 17 poena uz sedam asistencija, a po 16 poena dodali su Walker Kessler (14 skokova, pet blokada) i Colin Sexton.

Bojan Bogdanović još nije spreman za povratak na parket i propustio je otvaranje sezone Netsa protiv Hawksa. Atlanta je slavila sa 120:116 i tako odlično otvorila sezonu.

Trae Young isporučio je svoje poene, ubacio ih je 30 i tome dodao 12 asistencija. Sjajnu utakmicu, najbolju u karijeri, odigrao je Onyeka Okongwu koji je ubacio 28 poena (11/12 iz igre) i tome dodao osam skokova. Dyson Daniels pratio ih je s 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod poraženih Cam Thomas ubacio je 36 poena uz pet skokova, a Jalen Wilson dodao je 16 poena.

Trebala je to biti utakmica večeri, ali Sixersi bez Georgea i Embiida nisu uspjeli svladati Milwaukee Buckse. Bucksi su rutinski odradili posao predvođeni svojim udarnim dvojcem.

Damian Lillard ubacio je 30 poena uz devet skokova i šest asistencija, a Giannis Antetokounmpo dodao je 25 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Kod Sixersa Tyrese Maxey ubacio je 25 poena uz šest skokova, a Kelly Oubre dodao je 21 poen. test

NBA:
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 123:111
Houston Rockets - Charlotte Hornets 105:110
Miami Heat - Orlando Magic 97:116
Detroit Pistons - Indiana Pacers 109:115
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 104:139
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 106:136
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 124:126
Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 120:116
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 109:124

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!