Košarka

Šarić i Jokić sezonu otvaraju protiv drugog favorita za osvajanje NBA prstena

Mario Borko • četvrtak, 24.10.2024.
Šarić i Jokić sezonu otvaraju protiv drugog favorita za osvajanje NBA prstena
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu četiri utakmice, a dok aktualni prvaci Boston Celticsi već igraju svoju drugu utakmicu, Denver Nuggetsi i Oklahoma City Thunder će sezonu otvoriti međusobnim susretom u Coloradu...

Vratila se NBA liga, a bioritam zagriženih ljubitelja najjače košarkaške lige na svijetu polako se “vraća u normalu“. U noći s četvrtka na petak u akciju će preostale momčadi koje još nisu odigrale prvu utakmicu, a i neke koje čeka već druga. Denver Nuggetsi i Oklahoma City Thunder startat će međusobnim okršajem.

Igraj na Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nuggetsi su predvođeni, sada već trostrukim MVP-jem NBA lige, Nikolom Jokićem prije dvije godine osvojili svoj prvi povijesni naslov. Doskočicu da je lakše nešto osvojiti nego obraniti, Nuggetsi su prošle sezone vrlo dobro osjetili na svojoj koži.

Iako su nakon regularnog dijela imali bolji omjer nego u šampionskoj sezoni, Thunder je bio taj koji je bio na prvom mjestu Zapadne konferencije. U doigravanju su Nuggetsi, puno teže nego što se to čini, s 4-1 najprije prošli LA Lakerse, a onda su, nakon što su sa zaostatka 0-2 došli na 3-2 vodstvo u seriji protiv Timberwolvesa, ipak izgubili dvije zaredom i završili sezonu.

Velikih promjena u momčadi, Michael Malone je i dalje glavni trener, kreće u svoju desetu sezonu, a uz Jokića su tu Jamal Murray, Michael Porter Jr. i Aaron Gordon koji je prije nekoliko dana dobio novi četverogodišnji ugovor vrijedan preko 100 milijuna dolara.

Veteran DeAndre Jordan dobio je novi ugovor, a Nuggetsi su doveli Darija Šarića za kojeg vjeruju da može biti vrlo važan rotacijski igrač u paru s Jokićem.

Oklahoma je vrlo mlada momčad i već nekoliko godina polako, ali sigurno nadire prema samom vrhu. Prošle sezone je osvojila Zapadnu konferenciju, ali je u drugom krugu doigravanja zaustavljena od Dončićevih Dallas Mavericksa (4-2).

Mark Daigneault proglašen je za trenera godine, a Shai Gilgeous-Alexander je drugu godinu zaredom bio član najbolje petorke NBA lige. Kanađanin je daleko najveća zvijezda momčadi i zapravo mu nedostaje pravi wing-man kako bi se OKC mogao boriti za naslov.

Prema kladionicama Oklahoma je drugi favorit za osvajanje, ali Jalen Williams i Chet Holmgren mora će napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu što se tiče igre u doigravanju.

Značajnijih promjena u momčadi nije bilo, predsezona je odrađena s četiri pobjede u pet utakmica, a u jednoj od njih su poraženi upravo Nuggetsi.

Mjesto, vrijeme

Denver, Ball Arena, 4:00

Nedostaju

Denver Nuggets: Daron Holmes

Oklahoma City Thunder: Isaiah Hartenstein, Nikola Topić

Prošli dvoboj

U predsezoni, prije samo osam dana Thunder je slavio s ogromnih 30 razlike (124:94), a bilo je to samo produženje niza od tri uzastopne pobjede iz prošle sezone. Nuggetsi su dobili samo prvi od četiri lanjska susreta.

Prognoza

Denver je blagi favorit na domaćem terenu, ali OKC ima bolji međusobni omjer i u predsezoni je izgledala puno bolje. test

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!