Tenis

Mektić i Koolhof nastavljaju dominirati, sedmom pobjedom u nizu izborili polufinale Basela

HINA, Mario Borko • četvrtak, 24.10.2024.
Mektić i Koolhof nastavljaju dominirati, sedmom pobjedom u nizu izborili polufinale Basela
Foto: EPA

Odlične vijesti stižu iz Basela gdje su Nikola Mektić i njegov partner Wesley Koolhof izborili polufinale turnira iz serije ATP 500. Hrvatsko-nizozemski par nastavlja s pobjedama nakon osvajanja Šangaja i sada su na sedam uzastopnih...

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov partner Nizozemac Wesley Koolhof, prvi nositelji ATP 500 turnira u švicarskom Baselu, izborili su plasman u polufinale.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtfinalu su Mektić i Koolhof nadigrali Nijemca Kevina Krawietza i Ukrajinca Aleksandra Nedovjesova sa 6:4, 7:6 (5).

U prvom setu je Mektiću i Koolhofu bio dovoljan jedan break kako bi stekli prednost. Druga dionica je počela drugačije. Njemački i ukrajinski tenisač su poveli 3:0, ali su prvi nositelji brzo izbrisali zaostatak.

U nove su probleme Mektić i Koolhof upali kod 4:5, ali uspjeli su izvući 0:40, spasiti četiri break lopte, a u idućem gemu su oni imali jednu priliku za oduzimanjem servisa.

Ipak, odluka o pobjedniku drugog seta pala je u tie-breaku gdje su prvi nositelji bili za nijansu bolji, slavili su 7-5 i time zakoračili u polufinale.

U polufinalu će Mektić i Koolhof igrati protiv pobjednika susreta u kojem Švicarci Huesler i Stricker igraju protiv Francuza Filsa i Amerikanca Sheltona.

Mektić i Koolhof dugo su tražili formu, a onda su prije deset dana osvojili Masters u Šangaju i sada su u nizu od sedam uzastopnih pobjeda. test

ATP Basel, četvrtfinale parova:
Nikola Mektić / Wesley Koolhof (Hrv, Niz/1) - Kevin Krawietz / Aleksandr Nedovjesov (Njem, Ukr) 6:4, 7:6 (5)

FOTO: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!