Košarka

Šarić i Nuggetsi krenuli glatkim porazom, odličan start Dončića i Mavericksa

Branimir Korać • petak, 25.10.2024.
Šarić i Nuggetsi krenuli glatkim porazom, odličan start Dončića i Mavericksa
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi na rasporedu su bila četiri susreta. Prvi nastup imali su Denver Nuggetsi s Darijom Šarićem i upisali su poraz na svom parketu protiv Oklahoma City Thundera. Drugu ovosezonsku pobjedu ubilježili su Boston Celticsi koji su nadigrali Wizardse...

Dallas Mavericksi dobro su otvorili sezonu, ugostili su San Antonio Spurse i svladali su ih sa 120:109. Presudilo je bolje drugo poluvrijeme, tu je domaćin preuzeo kontrolu nad susretom, odvojio se i riješio teksaški derbi u svoju korist.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Spursi su u prvom poluvremenu pokazali kako će biti vrlo neugodan protivnik ove sezone, međutim domaćin je u nastavku ipak podigao razinu igre i otišao do pobjede.

Luka Dončić predvodio je Mavse s 28 poena, deset skokova i osam asistencija, vrlo dobar na debiju bio je Klay Thompson s 22 poena (6/10 trica, sedam skokova), a po 15 poena dodali su Kyrie Irving i Dereck Lively (11 skokova, šest asistencija).

Kod Spursa po 18 poena ubacili su Julian Champagnie (sedam skokova) i Jeremy Sochan (šest skokova) dok su po 17 poena dodali Harrison Barnes i Victor Wembanyama (devet skokova).

Timberwolvesi su upisali tijesnu pobjedu u gostima kod Sacramenta. Slavili su sa 117:115, a odluka je pala u posljednjim sekundama. U samu završnicu ušlo se sa 115:115, a dvije sekunde prije kraja Domantas Sabonis napravio je prekršaj na Anthonyju Edwardsu koji ubacuje oba slobodna bacanja i odvodi Timberwolvese do pobjede.

Samo trojica gostujućih igrača bila su dvoznamenkasta, Julius Randle je ubacio 33 poena uz pet skokova, Anthony Edwards 32 poena uz sedam skokova, a Naz Reid 19 poena uz 13 skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 26 poena uz osam skokova, Sabonis 24 poena uz osam skokova, Keegan Murray 23 poena uz 11 skokova, Malik Monk sa 17 poena te De'Aaron Fox s 15 poena i 11 asistencija.

Denver Nuggetsi nisu dobro startali, ugostili su Oklahoma City Thunder i upisali poraz 102:87. Nuggetsi su imali tek 35 posto ubačaja iz igre, u drugom poluvremenu ubacili su samo 36 poena i nisu oduševili.

U dresu Nuggetsa službeni debi upisao je Dario Šarić koji je dobio 11 minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri) uz skok i osvojenu loptu.

Najmlađa momčad lige slavila je na krilima 28 poena, sedam skokova i osam asistencija Shaija Gilgeous-Alexandera te 25 poena i 14 skokova Chata Holmgrena dok je Aaron Wiggins dodao 15 poena i šest skokova.

Kod Nuggetsa Nikola Jokić krenuo je triple-doubleom (16 poena, 12 skokova, 13 asistencija), 16 poena i sedam skokova dodao je Christian Braun, a 15 poena i osam skokova upisao je Michael Porter.

Boston Celticsi upisali su i drugu pobjedu, ovaj put nadigrali su Washington Wizardse sa 122:102. Prvo poluvrijeme Celticsi su zaključili serijom 10:1 i tu se odvojili na plus deset, u drugom poluvremenu nadogradili tu prednost i glatko slavili.

Pomoglo je i što su zaustavili u drugom dijelu Jordana Poolea koji je sjajno krenuo i ubacio 20 poena u prvom dijelu, ali u nastavku dodao još samo šest poena. Osim njega kod domaćina još je tek Jonas Valančiunas s 18 poena i pet skokova bio na višoj razini.

Kod Celticsa Jaylen Brown upisao je 27 poena i osam skokova, a Jayson Tatum dodao je 25 poena, 11 skokova i šest asistencija. Derrick White pratio je s 19 poena dok je Payton Pritchard dodao 15. test

NBA:
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 120:109
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 115:117
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 87:102
Washington Wizards - Boston Celtics 102:122

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!