Ostali sportovi

Marijo Možnik ponovno izabran u Vijeće Svjetske gimnastičke federacije

Sportnet • petak, 25.10.2024.
Marijo Možnik ponovno izabran u Vijeće Svjetske gimnastičke federacije

Hrvatska gimnastika dobila je novo veliko priznanje. Uz dugogodišnje uspješne rezultate na sportskom planu, važno je imati i predstavnike u najvažnijim organizacijama ovog bazičnog sporta. Hrvatska je podjednako uspješna u oba segmenta – to potvrđuje i reizbor predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Možnika u Vijeće Svjetske gimnastičke federacije za idući olimpijski ciklus od 2025. do 2028. godine...

Ovogodišnji 85. Kongres Svjetske gimnastičke federacije održava se u Kataru. U Dohi se okupio rekordan broj sudionika, preko 500 delegata iz 157 nacionalnih federacija. Japanac Morinari Watanabe i dalje će biti čelni čovjek Svjetske gimnastičke federacije. A za hrvatsku gimnastiku najvažnije je da će Marijo Možnik i dalje obnašati dužnost člana Vijeća Svjetske gimnastičke federacije:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Na 85. Kongresu Svjetske gimnastičke federacije koji se održava u Dohi izabrano je vodstvo Svjetske gimnastičke federacije za novi olimpijski ciklus od 2025. do 2028. godine. Za predsjednika je reizabran Japanac Morinari Watanabe. Također, izabrani su i potpredsjednici, članovi Izvršnog odbora, Vijeća, Tehničkih odbora i Nadzornog odbora. Za Vijeće Svjetske gimnastičke federacije kandidat sam bio i ja ispred Hrvatskog gimnastičkog saveza."

"Drago mi je da sam po drugi put izabran u to tijelo. Velika je to čast i priznanje ne samo meni nego i Hrvatskom gimnastičkom savezu da se dobro radi, da smo prepoznati. Prije svega po rezultatima naših sportaša, ali i po odličnim organizacijskim sposobnostima. Prvenstveno tu mislim na Svjetski kup u Osijeku, DOBRO World Cup, koji je od idućeg olimpijskog ciklusa kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Los Angelesu, dakle najviša razina Svjetskog kupa. Inače, Vijeće Svjetske gimnastičke federacije, čiji sam član sada u drugom mandatu, drugo je najviše tijelo Svjetske gimnastičke federacije nakon Skupštine, i to je tijelo koje potvrđuje odluke Izvršnog odbora. Između ostalog, bira i domaćine Svjetskih prvenstava, kao i usvajanje tehničkih pravila svih grana gimnastičkog sporta. Drago mi je da Hrvatska već u drugom mandatu ima i svog predstavnika u tijelima upravljanja Svjetske gimnastičke federacije."

Osim Marija Možnika Vijeće Svjetske gimnastičke federacije iz europske kvote (7) čine još: Blanka Mlejnikova (Češka), Hlif Thorgeirsdottir (Island), Jacob Wischnia (Izrael), Krasimir Dunev (Bugarska) i Joao Paulo Rocha (Portugal).

Hrvatsku delegaciju u Dohi uz Marija Možnika čini i Mario Vukoja, sportski koordinator HGS-a i predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike pri Europskoj gimnastičkoj federaciji. test

FOTO: Marko Banić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!