Zimski sportovi

Sölden: Mikaela Shiffrin kreće prva, Zrinka Ljutić nije imala sreće sa startnim brojem

Mario Borko • petak, 25.10.2024.
Sölden: Mikaela Shiffrin kreće prva, Zrinka Ljutić nije imala sreće sa startnim brojem
Foto: EPA

U subotu utorkom veleslaloma u austrijskom Söldenu za žene kreće nova sezone Svjetskog skijaškog kupa. U petak su izvučeni startni brojevi, a prva će u utrku startati Amerikanka Mikaela Shiffrin koja kreće u lov na šesti Veliki kristalni globus...

Skijaška karavana se vraća, a utrkivanje tradicionalno kreće u austrijskom Söldenu gdje se ovaj vikend voze ženski i muški veleslalom. Nakon toga slijedi duža pauza do sredine studenog kada zapravo kreću utrke iz tjedna u tjedan.

Igraj na skijaške utrke na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrijsko skijalište uvijek nudi spektakularno otvaranje koje služi za testiranje forme prije nego što ono pravo krene. U subotu od 10 sati na rasporedu je veleslalom za skijašice, a prva će sa starta krenuti peterostruka osvajačica Svjetskog kupa Mikela Shiffrin.

Amerikanku je ozljeda prošle sezone koštala Velikog globusa koji je pripao Lari Gut-Behrami, a samo tri pobjede je dijele od 100. u Svjetskom kupu. Švicarka, koja osim velikog, brani i male globuse u veleslalomu i superveleslalomu, u utrku će startati kao četvrta.

Nesretne Slovakinje Petra Vlhová nema zbog ozljede koju je pretrpjela krajem prošle sezone, a druga najbolja veleslalomašica svijeta Federica Brignone izvukla je startni broj pet. Alice Robinson kreće druga, a Sara Hector sedma.

Jedina hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić nije imala sreće s kuglicama na ceremoniji izvlačenja brojeva. Zrinka, osma po bodovima u veleslalomu, izvukla je najgori mogući startni broj, 15.

To će sigurno negativno utjecati na njen nastup s obzirom na standardno visoke temperature u Söldenu. Sutra će za vrijeme druge vožnje temperatura prijeći deset stupnjeva.

Vidjet ćemo kako će staza izdržati, ali Ljutić ima velika očekivanja od veleslaloma ove sezone. Najbolja mlada skijašica na svijetu, očekuje dodatni napredak u svim disciplinama, a posebno u veleslalomu.

Zrinka je prošle sezone završila kao 13. u ukupnom poretku, osma u slalomu i deseta u veleslalomu. 20-godišnjakinja tek je na početku karijere i ne bude li ozljeda sigurno će se već ove sezone boriti za prvu pobjedu, trenutno ima četiri postolja, sva u slalomu, a najbolji plasman u veleslalomu joj je četvrto mjesto. test

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!