Košarka

NBA: Dominacija Lakersa, iznenađujuća pobjeda Bullsa i Zionova efektna blokada za slavlje Pelicansa

Mario Borko • subota, 26.10.2024.
NBA: Dominacija Lakersa, iznenađujuća pobjeda Bullsa i Zionova efektna blokada za slavlje Pelicansa
Foto: EPA

Noćas je u NBA ligi odigrano čak deset utakmica, a samo u njih tri do pobjede su stigli gosti. Najveće iznenađenje večeri priredili su Chicago Bullsi pobjedom na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Pelicansi su preokretom u završnici slavili kod Portlanda, a Lakersi su stigli do druge pobjede protiv contendera sa zapada...

Za NBA fanove ovo je bila noć iz snova. Odigrano je deset uzbudljivih utakmica, a vidjeli smo i nekoliko iznenađenja među kojima prednjači pobjeda Chicago Bullsa kod Milwaukee Bucksa.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

38 poena Giannisa Antetokounmpa bilo je nedovoljno za Buckse koje su Bullsi preokrenuli u drugom dijelu i zasluženo slavili sa 133:122. Kod gostiju iz Chicaga nije nedostajalo raspoloženih igrača, Coby White ubacio je 35 poena uz šest skokova i pet asistencija, Zach LaVine postigao je 25 koševa, a Nikola Vučević ostvario double-double učinak od 22 poena i deset skokova.

New Orleans Pelicansi su odličnom završnicom preokrenuli Portland Trail Blazerse koji su vodili cijelu utakmicu i to većim dijelom dvoznamenkastom razlikom. Susret je prelomila serija 13-0 Pelicansa od početka do sredine posljednje četvrtine. Brandon Ingram bio je čovjek odluke svojim košem šest sekundi prije isteka vremena za pobjedu 105:103.

Zion Williamson, koji je napadački imao katastrofalnu večer, blokadom je u zadnjem napadu osigurao slavlje svoje momčadi koju je predvodio Jordan Hawkins s 24 poena, a bivši prvi pick NBA drafta je bez obzira na loš šut ostvario 16 poena, 11 skokova, sedam asistencija i tri blokade.

Karlo Matković nije bio u sastavu New Orleansa.

Los Angeles Lakersi pobijedili su još jednog teškaša sa zapada. Nakon Minnesote u prvom kolu, sad su sa 123:116 nadigrali Phoenix Sunse. Anthony Davis ponovno je s 35 poena i osam skokova bio najraspoloženiji, 26 je ubacio Austin Reaves, a 21 LeBron James. Potonji dvojac imao je i četiri skoka i osam asistencija.

Sunsi su prvu dionicu igre dobili 15 razlike (38:23), na početku druge prednost je rasla na ogromnih 22 koša, ali Lakersi su do poluvremena smanjili na minus devet. Treća četvrtina je bila izjednačena, a u četvrtoj su Lakersi potpuno izdominirali i zasluženo slavili.

Kevin Durant kod Sunsa je bio najraspoloženiji 30 koševa, a popeo se na 16. mjesto liste najboljih strijelaca u povijesti lige prestigavši Dominiquea Wilkinsa. Idući kojeg može prestići je Carmelo Anthony.

Golden State Warriorsi uvjerljivo su sa 127:86 pobijedili Utah Jazz u gostima. U slavlju od čak 41 razlike, šest igrača je bilo dvoznamenkasto, a prvi strijelac s 27 bio je Buddy Hield.

Houston Rocketsi su na svom terenu sa 128:108 došli do prve pobjede. Iako je Memphis imao vodstvo do polovice treće četvrtine, na kraju je potpuno potonuo i teško izgubio. Jalen Green predvodio je Rocketse s 22 poena.

New York Knicksi, koji su ove godine među glavnim favoritima za naslov, oporavili su se od teškog poraza kod Bostona i s uvjerljivih 123:98 pobijedili Indianu koja ih je prošle sezone zaustavila u polufinalu Istočne konferencije. Jalen Brunson ubacio je 26 poena, a Karl-Anthony Towns se u “Meki“ predstavio s 21 košem i 15 skokova.

Cleveland Cavaliersi su sa šest igrača koji su postigli između 13 i 19 poena sa 113:101 nadigrali Detroit Pistonse kojima nisu pomogla ni 33 ubačaja Cadea Cunninghama. Atalanta Hawksi zamalo su protiv Charlotte Hornetsa prokockali veliko vodstvo u završnici, ali uspjeli su slaviti sa 125:120.

Trae Young ubacio je 38 poena uz deset asistencija i osma skokova kod pobjedničke ekipe, a LaMelo Ball je s druge strane uzvratio s 34 koša, pet skokova i četiri asistencije.

Philadelphia 76ersi su još uvijek bez najvećih zvijezda, Joela Embiida i Paula Georgea, a to su iskoristili Toronto Raptorsi za prvu pobjedu sezone od 115:107. Scottie Barnes ubacio je 27 poena, dok je Philu predvodio Kelly Oubre s 28.

Brooklyn Netsi još uvijek su bez Bojana Bogdanovića, a na gostovanju kod Orlando Magica izgubili su sa 116:101. Franz Wagner bio je prvo ime susreta s 29 poena, šest skokova i pet asistencija. test

NBA:
Orlando Magic - Brooklyn Nets 116:101
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 115:107
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 125:120
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 113:101
New York Knicks - Indiana Pacers 123:98
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 128:108
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 122:133
Utah Jazz - Golden State Warriors 86:127
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 123:116
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 103:105

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!