Zimski sportovi

Sölden: Shiffrin vodi i blizu je 98. pobjede u karijeri, rezervirana Ljutić ušla u top deset

Mario Borko • subota, 26.10.2024.
Sölden: Shiffrin vodi i blizu je 98. pobjede u karijeri, rezervirana Ljutić ušla u top deset
Foto: EPA

Krenula je nova sezona Svjetskog skijaškog kupa, a nakon prve voženje veleslaloma u austrijskom Söldenu vodi Amerikanka Mikkaela Shiffrin, dok je jedina hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić na devetom mjestu...

Skijaška karavana se vratila, a vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Söldenu je ona koja je i prva krenula sa starta, a to je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u lovu na 98. pobjedu u Svjetskom kupu.

Igraj na skijaške utrke na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanka je krenula oprezno, a kako je staza odmicala tako je dodavala sve više gasa i s vremenom 1:05.82 drži prvu poziciju. Nitko je nije uspio prestići iako je Alice Robinson na polovici staze imala prednost od 42 stotinke.

Novozelanđanka je ipak sve izgubila u donjem, ravnom dijelu i zaostaje 22 stotinke za nedodirljivom Amerikankom. Druga najbolja iz prošle sezone u ovoj disciplini, Federica Brignone, je na trećem mjestu s 40 stotinki zaostatka, a unutar sekunde još su Norvežanka Thea Louise Stjernesund (+69) i Talijanka Marta Basino (+90).

Braniteljica Velikog kristalnog globusa iz prošle sezone, Lara Gut-Behrami nije startala u utrku, a jedina hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić je krenula kao 15. Uvjeti su tada već bili nešto lošiji s obzirom na visoke temperature, a Zrinka je od starta krenula vrlo oprezno.

S obzirom na to da je Shiffrin u tom dijelu staze bila najslabija, Ljutić je vrlo brzo ušla u zaostatak koji je rastao u nastavku, ali je vrlo dobrim posljednjim sektorom uspjela doskijati do devetog mjesta sa sekundom i 85 stotinki zaostatka.

Borba za postolje se čini nemogućom, ali šesta Stephanie Brunner bježi samo 48 stotinki i s obzirom na to da djeluje kao da je Zrinki ostalo još puno prostora za napredak u drugoj vožnji, mogla bi se uključiti u borbu za top pet plasman.

Druga vožnja na rasporedu je u od 13 sati. test

FOTO: EPA/GIAN EHRENZELLER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!