Košarka

Loša vijest za mladog hrvatskog košarkaša: Michael Ružić mora na operaciju

Branimir Korać, HINA • subota, 26.10.2024.
Loša vijest za mladog hrvatskog košarkaša: Michael Ružić mora na operaciju
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Hrvatskom 18-godišnjem košarkašu Michaelu Ružiću bit će operiran palac desne ruke nakon što se ozlijedio na treningu, priopćio je španjolski prvoligaš Joventut.

Ružiću, koji je od prošle sezone član prve momčadi Joventuta, puknula je tetiva palca desne ruke na posljednjem treningu uoči utakmice s Bešiktašem u Istanbulu u Eurokupu. Joventut je izgubio sa 76:82.

Igraj na Baskonia - Joventut na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ružić će u srijedu, 30. listopada, biti operiran u Općoj bolnici Katalonije u Sant Cugat del Valles (Barcelona) kod traumatologa Tonija Mora.

Katalonski klub je u priopćenju izvijestio da će vrijeme izbivanja mladog hrvatskog igrača "ovisiti o oporavku nakon operacije".

Gubitak Ružića, uz gubitak također krilnog igrača Miguela Allena, mogao bi natjerati Joventut da ode na tržište kako bi pronašao zamjenu.

Ružić, 206 centimetara visoki krilni igrač, došao je u podmladak Joventuta u ljeto 2023. iz Zadra, ali je iskoristio ozljede nekih prvotimaca pa je brzo prebačen u prvu momčad. Ondje se ustalio zahvaljujući uspješnim nastupima u španjolskom prvenstvu i Eurokupu.

Joventut, za koji igra i 37-godišnji hrvatski centar Ante Tomić, nakon četiri prvenstvena kola zauzima 14. mjesto među 18. klubova u Španjolskoj. U Eurokupu je upisao dvije pobjede i tri poraza. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!