Košarka

Odličan dvoboj Zupca i Jokića, Clippersi slavili u Denveru

Branimir Korać • nedjelja, 27.10.2024.
Odličan dvoboj Zupca i Jokića, Clippersi slavili u Denveru
Foto: EPA

Ivica Zubac sjajno je ušao u novu sezonu. Upisao je još jedan odličan nastup, a Clippersi su stigli do prve pobjede i to u gostima kod Denver Nuggetsa kojima je tanka klupa trenutno najveći problem. Denver je tako stigao i do drugog poraza u novoj sezoni...

Denver Nuggetsi niti iz drugog pokušaja nisu upisali prvu ovosezonsku pobjedu. Ovaj put nisu bili daleko, ugostili su Los Angeles Clipperse i odigrali tijesnu utakmicu u kojoj su gosti slavili sa 109:104 nakon velike borbe.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zubac, Harden i Powell vukli su na jednoj strani, na drugoj Jokić i Murray, a na kraju su Clippersi zasluženo slavili, najvećim dijelom susreta bili su u vodstvu, a i kada je prednost bila na strani Nuggetsa, znali su se vratiti i okrenuti dvoboj na svoju stranu.

Ivica Zubac ove sezone ima veću ulogu kod Clippersa nego što je to bilo ranijih sezona, više se igra na njega u napadu, a iza hrvatskog reprezentativca je odlična utakmica.

Na parketu je proveo 39 minuta i za to vrijeme upisao je 24 poena (11/17 za dva, 2/3 slobodna) uz 15 skokova i četiri asistencije. Vodio je veliku bitku s Nikolom Jokićem koji mu je najviše problema stvarao izvlačenjem na tricu gdje je bio dosta precizan sa šutom 7/12.

Tijekom prvog poluvremena Clippersi su imali velikih 18 poena prednosti, Denver se vratio i na ulasku u posljednju minutu imao je vodstvo 103:100.

Tu je Powell ubacio tricu i izjednačio, zatim je Zubac blokirao pokušaj Murraya, a Harden na drugoj strani ubacio dva slobodna bacanja. Jokić je jednim slobodnim bacanjem smanjio zaostatak, zatim Harden ubacuje još dva, a nakon što je Jokić promašio tricu, a Powell dodao još dva bacanja, priči je bio kraj.

Osim Zupca odlični su bili i Powell s 37 poena (7/11 trica) i Harden s 23 poena, šest skokova i 16 asistencija.

Kod Nuggetsa Jokić je ubacio 41 poen uz devet skokova, a Murray 22 poena uz pet asistencija. Dario Šarić za 11 minuta ostao je bez poena (0/2 za dva) s dva uhvaćena skoka. test

NBA:
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 104:109

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!