Tenis

Petra Marčinko spasila meč loptu i uzela titulu u Kanadi!

Petar Jenjić • nedjelja, 27.10.2024.
Petra Marčinko spasila meč loptu i uzela titulu u Kanadi!
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska tenisačica Petra Marčinko osvojila je naslov na W75 turniru u kanadskom Saguenayu. U finalu je nakon velike borbe bila bolja od Anouk Koevermans…

Nakon mnogih problema s ozljedama u posljednje vrijeme i nešto slabije forme, Petra Marčinko vratila se na pobjedničke staze i osvojila svoj prvi turnir nakon nešto više od godinu dana.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marčinko je osvojila šest titula u prvih šest odigranih finala, a u ovoj sezoni izgubila je jedno finale Challengera. Danas je osvojila svoj drugi najvrjedniji turnir karijere, W75 u kanadskom Saguenayu.

Nakon dva sata i 15 minuta provedenih na terenu, Marčinko (WTA 307.) slavila je sa 6:3, 4:6, 7:6 protiv Anouk Koevermans iz Nizozemske (WTA 213.), u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

U petom gemu hrvatska tenisačica je spasila jednu break šansu, a kod vodstva 4:3 oduzela servis protivnici, a zatim i odservirala za osvajanje prvog seta.

Nizozemka je došla do breaka prednosti u drugom setu i vodstva od 5:3. Uzvratila je Marčinko na isti način, ali Koevermans je još jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici i poravnala stanje u meču.

U trećem setu vidjeli smo po jedan break sa svake strane odmah na početku, a zatim je još dva puta po break prednosti imala Nizozemka. Kod vodstva 6:5 imala je i meč loptu, no Marčinko je izborila tie-break koji je uzela sa 7:3. test

ITF Saguenay, finale:
Petra Marčinko - Anouk Koevermans 6:3, 4:6, 7:6 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!