Košarka

Fenomenalni Zubac srušio Warriorse, 76ersi nakon ludog preokreta u produžetku do prve pobjede

Mario Borko • ponedjeljak, 28.10.2024.
Fenomenalni Zubac srušio Warriorse, 76ersi nakon ludog preokreta u produžetku do prve pobjede
Foto: EPA

Nedjelja je u NBA ligi bila rezervirana za pet utakmica, a tri su krenule u subotu po hrvatskom vremenu. Ponovno je fenomenalnu partiju odigrao Ivica Zubac koji je ostvario double-double učinak, a za New Orleans Pelicanse zaigrao je Karlo Matković...

Pet utakmica odigrano je za kraj tjedna u NBA ligi, a u akciji su bila i dva hrvatska košarkaša. Ivica Zubac još je jednom briljirao u back to back pobjedi Los Angeles Clippersa, a Karlo Matković je došao do svojih prvi NBA poena.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susreti su krenuli već u subotu navečer po hrvatskom vremenu, a prvi su na parket izašli Indiana Pacersi i Philadelphia 76ersi. Cijela utakmica je bila vrlo izjednačena, nijedna momčad nije se značajnije odvajala, Pacersi su krajem druge četvrtine imali osam poena prednosti, ali gosti iz Pennsylvanije već su sredinom treće ponovno bili u vodstvu.

Završnica posljednje dionice igre bila je zaista uzbudljiva, najprije su Pacersi serijom 7-0 otišli na 102:97, minuti i pol prije kraja susreta, ali zatim slijedi luda 8-0 serija 76ersa koji su 12 sekundi prije kraja s dva uspješno realizirana slobodna bacanja Tyresea Maxeyja imali tri koša prednosti.

Tyrese Halliburton tri sekunde prije isteka vremena pogodio je nevjerojatnu tricu, najbolji igrač Indiane želio je iznuditi prekršaj, nije uspio, ali je u vrlo čudnom luku zabio koš za produžetak u kojem je na kraju postao tragičar. Ponovno je bilo vrlo izjednačeno, Maxey je devet sekundi prije isteka produžetka zabio jedno od dva slobodna bacanja za vodstvo 116:114.

Halliburton je bio fauliran s druge strane, ali je promašio oba, Maxey je s druge strane bio nepogrešivi i 76ersi su na neugodnom gostovanju sa 118:114, nakon dva uvodna poraza, proslavili prvu pobjedu sezone.

Maxey je, u odsustvu Joela Embiida i Paula Georga, postigao 45 koševa, a Indiani nije pomoglo ni to što je sedam igrača bilo dvoznamenkasto, Halliburton je bio najefikasniji s 22 poena.

Brooklyn Netsi su na svom terenu iznenadili Milwaukee Buckse koji su izgubili drugu zaredom. Netsi su cijeli susret bili u blagoj prednosti, a utakmicu su prelomili u zadnjoj četvrtini u kojoj su napravili seriju 15-1, otišli na nedostižnu prednost i slavili sa 115:102.

Cam Thomas ubacio je 32 koša, a Dennis Schröder 29 uz šest asistencija. Giannis Antetokounmpo je kod poražene momčadi imao 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a Damian Lillard je uz vrlo loš šut postigao 21 koš.

Portland Trail Blazersi i New Orleans Pelicansi susreli su se drugi put u dva dana, a ovoga puta slavili su Blazersi sa 125:103. Njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a najbolji su bili Jerami Grant s 28 koševa i Anfernee Simons s 27.

Za Pelicanse je CJ McCollum ubacio 27 koševa, a Karlo Matković dobio je četiri minute u završnici i u vrlo kratkom vremenu postigao svoja prva dva poena u NBA ligi. Imao je i tri skoka, od čega dva ofenzivna, ali je uspio izgubiti dvije lopte.

Los Angeles Clippersi su igrali dva dana zaredom, a nakon dramatične pobjede protiv Denver Nuggetsa, Clippersi su slavili na vrlo teškom gostovanju kod Golden State Warriorsa sa 112:104.

Bili su u stalnom vodstvu od druge četvrtine, a nakon što su Warriorsi manje od četiri minute prije kraja stigli na minus jedan, Clippersi su uzvratili serijom 8-2 i osigurali pobjedu. Zubac je bio najbolji s 23 poena, 18 skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

James Harden također je imao 23 ubačaja, uz ne baš najbolji postotak šuta (32 posto), ali bivši MVP lige imao je uz to sedam skokova i 11 asistencija. Stephen Curry nije imao svoju večer sa samo 18 poena, a najbolji je kod Warriorsa bio Andrew Wiggins s 29 koševa.

Oklahoma je na svom parketu bez većih problema pobijedila Atlanta Hawkse sa 128:104. Thunder je prvo poluvrijeme bio u zaostatku od minus jedan, ali je odmah na startu drugog poveo. Pobjeda je osigurana u zadnjoj četvrtini koju je OKC dobio 39:18.

Shai Gilgeous-Alexander odigrao je fenomenalnu utakmicu s 35 koševa, 11 skokova i devet asistencija, a 25 ubačaja imao je Chet Holmgren. Kod Atlante Trae Young je imao 24 poena i osam asistencija.

Bio je to prvi poraz Hawksa u tri utakmice i treća pobjeda Thundera u isto toliko susreta. test

NBA liga:
Pacers - 76ers 114:118
Nets - Bucks 115:102
Trail Blazers - Pelicans 125:103
Thunder - Hawks 128:104
Warriors Clippers 104:112

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!