Nogomet

Bešiktaš u istanbulskom derbiju želi zaustaviti nepobjedivog aktualnog prvaka

Mario Borko • ponedjeljak, 28.10.2024.
Bešiktaš u istanbulskom derbiju želi zaustaviti nepobjedivog aktualnog prvaka
Foto: EPA

Od 18 sati Galatasaray i Bešiktaš će velikim derbijem zaključiti deseto kolo turske Super lige. Galatasaray je trenutno vodeći, ali Bešiktaš pobjedom u derbiju, s obzirom na to da ima utakmicu manje, može doći u priliku da ga uskoro prestigne....

Turska liga je vrlo specifična i vrlo zanimljiva, a sva tri najveća kluba dolaze iz Istanbula. Derbiji su uvijek vatreni, a u ponedjeljak se u sklopu desetog kola turske Super lige igra onaj između Galatasaraya i Bešiktaša. Crno-bijeli su na početku sezone protiv Žuto-crvenih osvojili superkup s 5:0 i oni su sada željni osvete.

Igraj na Galatasaray - Bešiktaš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Galatasaray je osvojio posljednja dva prvenstva i trenutno je najveći favorit za osvajanjem trećeg uzastopnog naslova. Klub je financijski vrlo moćan i momčad je prepuna zvijezda, ali Fenerbahče je doveo Josea Mourinha ne bi li nakon 11 godina napokon vratio naslov prvaka u svoj dio grada.

Žuto-crveni su u prvenstvo krenuli gotovo savršeno, s osam pobjeda i remijem u devet utakmica, ali su u Europi ostali bez plasmana u Ligu prvaka što je bio velik udarac. Okan Buruk je bez obzira na to ostao na klupi, a jedino je Kasimpaša, u remiju 3:3, uspjela otkinuti bodove aktualnom prvaku.

Mauro Icardi najbolji je strijelac ekipe s četiri gola, a isto toliko ima i Alper Yilmaz Bariš. Galatasaray je bio veliki favorit za naslov, ali postao je još veći kad je uspio potpisati Victora Osimhena. Nigerijac diže formu i u zadnja dva kola je zabio svoja prva tri gola za klub.

Još su uvijek relativno svježe rane s početka sezone kad je Bešiktaš izdominirao i slavio s 5:0. Od posljednjih devet utakmica ove dva kluba, samo je jedan završio remijem, tako da se i danas očekuje da će netko pobijediti.

Tijekom tjedna Galatasaray je pobijedio švedski Elfsborg s 4:3 i tako stigao do druge pobjede u Europskoj ligi, a u posljednjem kolu prvenstva je slavio kod Antalyaspora s 0:3.

Bešiktaš je prošle sezone završio tek šesti u prvenstvu, ali je preko kupa stigao do Europe i trenutno nastupa u Europskoj ligi. Crno-bijeli u prvenstvu su neporaženi, a tijekom tjedna su stigli i do prve pobjede u Europi i to na neugodnom gostovanju kod francuskog Lyona (0:1).

Ciro Immobile bio je potpuno izvan forme u Laziju, ali ju je ponovno pronašao u Turskoj. Trenutno je prvi strijelac prvenstva s osam golova. U veznoj liniji Bešiktaša igra na portugalski pogon Gedsona Fernandesa i Rafe Silve.

Mjesto, vrijeme, sudac

Istanbul, Rams Park Stadyumu, 18:00

Sudac: Arda Kardesler

Nedostaju

Galatasaray: Ismail Jakobs

Bešiktaš: Milot Rashica, Necip Uysal, Gabriel Paulista (upitan)

Prošli dvoboj

Posljednji dvoboj početkom kolovoza pripao je Bešiktašu koji je slavio s 5:0.

Prognoza

Galatasaray je favorit i trebao bi ostati neporažen.

FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!