Nogomet

Borac nakon povijesne pobjede u Europi traži važne bodove kod redovne 'mušterije'

Mario Borko • ponedjeljak, 28.10.2024.
Borac nakon povijesne pobjede u Europi traži važne bodove kod redovne 'mušterije'
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

11. kolo BIH Premijer lige zaključit će večeras od 18 sati Široki Brijeg i Borac. Utakmica se igra u ponedjeljak s obzirom na to da je Borac u četvrtak gostovao na Cipru kod APOEL-a i ostvario prvu pobjedu u grupnoj fazi europskog natjecanja u povijesti...

Zrinjski i Borac su ove sezone zamijenili uloge. Plemići su prošle sezone pisali povijest u Konferencijskoj ligi, a Crveno-plavi su vrijedno skupljali bodove u prvenstvu i stigli do trećeg naslova u povijesti. Sada su oni ti koji rade velike stvari u Europi, ali u prvenstvu, s utakmicom manje, zaostaju šest bodova.

Igraj na Široki Brijeg – Borac Banja Luka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualni prvak večeras gostuje kod Širokog Brijega koji drži sredinu ljestvice, ali zapravo je vrlo blizu zone ispadanja s obzirom na to da se liga ove sezone smanjuje. Široki je šesti s 13 bodova, ali deveti Velež i deseta Sloga imaju samo bod manje. Iz Premijer lige će ispasti četiri kluba.

U prošlom kolu momčad Tonija Karačića pobijedila je na teškom gostovanju kod Posušja, a prije toga je na Pecaru remizirala 3:3 sa Sarajevom koje se ove sezone misli boriti za naslov prvaka.

Ekipa je prosječna i po bodovima i po zabijenim i po primljenim golovima, a nitko od pojedinaca posebno ne iskače. Bivši igrač Hajduka Zvonimir Kožulj odlično je krenuo, ali ga nema više od mjesec dana zbog ozljede.

Damir Zlomislić bio je najbolji igrač u prošlom kolu, a Mato Stanić, Stephen Chinedu i Filip Matić zabili su svaki po dva gola.

Borac igra fenomenalnu sezonu. U Europi je na jedanaesterce ostao bez Europske lige, ali Konferencijska se pokazala kao natjecanje po mjeri. Crveno-plavi imaju četiri boda nakon dva kola, prvo su kod kuće remizirali s grčkim velikanom Panathinaikosom, a onda su prije četiri dana napravili pravu senzaciju na gostovanju kod ciparskog APOEL-a.

Stefan Savić zabio je za povijesno, 0:1, pobjedu, prvu u grupnoj fazi europskog natjecanja i drugu ikada na europskom gostovanju. Borac je 1975. pobijedio luksemburški Rumelange s 5:1 u gostima, a nakon toga je 13 gostovanja završavao bez pobjede.

Nakon teško izborene pobjede protiv Sarajeva u prošlom kolu, sada slijedi vrlo težak zadataka, a vidimo na primjeru Dinama u Hrvatskoj koliko je teško držati dvostruki ritam. Zoran Kvržić presudio je derbi sa Željom, a na Cipru je ušao tek u završnici.

Enver Kulašin je najbolji strijelac ekipe s četiri gola u prvenstvu, a osjeća se na golovima i asistencijama odlasci Jove Lukića i Jakova Blagaića koji su prošle sezone jedini bili dvoznamenkasti u tim kategorijama.

Borac će i večeras biti favorit, ali sve je kao stvorene za prvi pravi kiks Borca u prvenstvu. Do sad ih je pobijedilo samo Sarajevo i to u Banja Luci, a od tada su Crveno-plavi nanizali pet uzastopnih pobjeda.

Mjesto, vrijeme, sudac

Široki Brijeg, Stadion Pecara, 18:00

Sudac: H. Halkić

Prošli dvoboj

Borac je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda protiv Širokog, a posljednji dvoboj krajem travnja dobio je s 1:2.

Prognoza

Borac je favorit, ali mogao bi ostati bez dva boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!