Nogomet

Glasajte za najbolje u SuperSport HNL-u u listopadu: Hajdukovci brane dva trofeja

Sportnet • ponedjeljak, 28.10.2024.
Glasajte za najbolje u SuperSport HNL-u u listopadu: Hajdukovci brane dva trofeja

Pred nama su nove nominacije ove sezone u SuperSport HNL-u. U rujnu su najbolji bili Marko Livaja (igrač mjeseca), Gennaro Gattuso (trener mjeseca), Bruno Durdov (pogodak mjeseca) i Ivan Sušak (obrana mjeseca). Svoj će trofej pokušati obraniti dva Hajdukovca...

Igrač listopada u SuperSport HNL-u

Tri kola SuperSport HNL-a su iza nas u listopadu. Pregršt lijepih golova, poteza, dobrih igara i obrana, a vrijeme je za mjesečne nominacije. Predstavljamo nominirane za najboljeg igrača mjeseca.

Slika 4 od 4.

Marko Livaja (Hajduk)

Nakon dvije uzastopne osvojene nagrade za igrača mjeseca, Marko Livaja je ponovno nominiran. Gol protiv Šibenika i pogodak protiv Lokomotive, ali i značajno pridonio Hajdukovoj igri ključnim dodavanjima i kreiranjem velikih prilika za suigrače. Još jedan sjajan mjesec iza Hajdukove desetke, koji su dodatno začinili njegovi prepoznatljivi potezi.

Arnel Jakupović (Osijek)

Osijek je uhvatio zamah, a taj napredak prati odlična forma napadača Arnela Jakupovića. Zabio je Šibeniku za izjednačenje te dva puta na Maksimiru, osiguravši tako veliku pobjedu nad Dinamom nakon njihove europske pobjede. Jakupović je zadržao smirenost i kod kaznenog udarca, kada je odabrao riskantnu, ali efektivnu “panenku” za konačnih 2:4 na Maksimiru.

Duje Čop (Lokomotiva)

Devetka Lokosa je poentirala protiv momčadi s vrha, Hajduka i Rijeke Najprije je protiv Rijeke bio precizan iz penala, a kolo kasnije izjednačio je na Poljudu, upisavši svoj 11. gol protiv Hajduka. Čop je jedan od ključnih figura u Lokomotivi, kako u napadu, tako u mentoriranju mladih igrača Lokomotive.

Mateo Lisica (Istra 1961)

Mateo je svojim golovima donio Istri pobjedu protiv Osijeka i remi protiv Dinama, a protiv Gorica bio je najopasniji igrač Istrijana i pogodio je vratnicu. Uz to, imao je i ključna dodavanja u svakoj utakmici i ovaj napredak mu ovog mjeseca donosi nominaciju za najboljeg igrača.

Ivan Rakitić (Hajduk)

Najiskusniji igrač u redovima Hajduka nominiran je ovog mjeseca za najboljeg igrača. Ivan je zabio pogodak protiv Šibenika i upisao asistenciju protiv Lokomotive te ubacio loptu kod autogola Božića u Koprivnici. Na terenu i izvan terena lider, drži vezni red Hajduka, suigrače dovodi u velike prilike, a posebno se iskazao u listopadu.

Trener listopada u SuperSport HNL-u

Trojica trenera posebno su se izdvojila tijekom listopada i oni su u konkurenciji za najboljeg u listopadu.

Slika 3 od 3.

Federico Coppitelli (Osijek)

Nakon slabijeg početka sezone, strateg Osijeka je drugi mjesec u nizu nominiran za najboljeg trenera. Prvo poraz protiv Istre na Aldo Drosini i nakon toga pobjede na Šubićevcu protiv Šibenika i velika pobjeda na Maksimiru protiv Dinama. Trenutno peto mjesto te samo pet bodova manje od drugoplasirane Rijeke. Možemo reći kako je Osijek u zamahu.

Gennaro Gattuso (Hajduk)

Nakon što je osvojio nagradu za najboljeg trenera rujna, Gattuso je nominiran i za mjesec listopad. Tri utakmice, tri pobjede i velikih šest bodova prednosti ispred prvog pratitelja Rijeke. Jedan od najboljih ulaska u povijesti prvenstva za Hajduk, a talijanski strateg je pokazao kako vrijeme radi za njega.

Nikola Šafarić (Varaždin)

Iako su upisali samo jednu pobjedu u listopadu, ne znači da Varaždinci nisu dobro igrali. Odlično su se držali protiv Dinama i na kraju izgubili 0:1. Nakon toga su svladali Goricu, a za kraj mjeseca upisali su remi protiv Rijeke na Rujevici. I dalje drže sjajnu četvrtu poziciju, a samo pet bodova udaljena je Rijeka, koja je prvi pratitelj lidera Hajduka.

Gol listopada u SuperSport HNL-u

Vidjeli smo nekoliko zaista briljantnih pogodaka tijekom listopada, teško je odrediti koji je bolji od kojeg, a tko će odnijeti nagradu za najbolji, preostaje nam saznati.

Slika 2 od 2.

Hernani Fortes (Osijek)

Iskusni Portugalac je upisao svoj prvi gol u dresu Osijeka, i to na kakav način. U pobjedi protiv Dinama na Maksimiru, Hernani je efektno je vanjskim dijelom kopačke uputio udarac, a vratar Nevistić je ostao skamenjen.

Beyatt Lekoueiry (Istra 1961)

Nakon što su primili gol za 1:1 protiv Dinama, Istra je krenula s centra, Beyatt Lekoueiry je nakon solo prodora dao prema Gagui, nastavio trk, naletio na povratnu loptu Gauge i poentirao za 2:1 I vodstvo Istre.

Stjepan Radeljić (Rijeka)

Nakon što su igrači Lokomotive otklonili opasnost dalekometnog ubacivanja Smolčića, Fruk je ubacio loptu u kazneni proctor, Majstorović spušta loptu prema Radeljiću koji efektno škaricama pogađa za 0:1.

Marko Soldo (Osijek)

Jugović je nakon prekršaja brzo odigrao za Pušića koji dugom loptom prebacuje obranu Šibenika i pronalazi Soldu, a on prima loptu na prsa i nakon toga snažno pogađa kraj nemoćnog Đakovića. Bila je to ‘točka na i’ u preokretu Osijeka.

Marko Vranjković (Lokomotiva)

Nakon što je primio loptu od Vrbančića, Vranjković se namjestio na slabiju lijevu nogu i potegnuo, a lopta odlazi u suprotne rašlje vratara Banića. Sjajno za prvi pogodak Vranjkovića u SuperSport HNL-u.

Obrana listopada u SuperSport HNL-

Vratari su opet imali pune ruke posla, neki malo više, neki malo manje. Tri vratara u konkurenciji su za najbolju obranu mjeseca.

Slika 1 od 1.

Antonio Đaković (Šibenik)

U prvom susretu desetog kola između Slavena i Šibenika vidjeli smo četiri gola. Usprkos tome, ističemo sjajnu obranu Đakovića iz 29. minute kada je Liber iz trka pokušao glavom, a kapetan Šibenika upisao odličnu obranu.

Marko Malenica (Osijek)

Malenica je upisao dvije sjajne obrane protiv Dinama u 11. kolu. Prvo izdvajamo onu u 36. minuti kad je Kulenović iz neposredne blizine pucao nakon ubačaja Pjace, a vratar Osijeka je sjajno zaustavio udarac nogom.

Marko Malenica (Osijek)

Druga obrana Malenice dolazi iz 77. minute. Petković je proslijedio na desnu stranu prema Špikiću, a krilo Dinama je jako pucao u drugi kut Malenice, a Marko je još jednom upisao sjajnu obranu i zaustavio nalet Dinama.

Zvonimir Šubarić (Lokomotiva)

Uz Malenicu, i Šubarić je upisao dvije sjajne obrane u listopadu. Prva dolazi u susretu desetog kola protiv Rijeke kada pred sami kraj utakmice Janković ostaje nečuvan i pokušava prizemnim udarcem svladati Šubarića, a vratar Lokomotive sjajno brani.

Zvonimir Šubarić (Lokomotiva)

U susretu 11. Kola između Hajduka i Lokomotive, izdvajamo sjajnu obranu Šubarića iz 54. minute. Livaja je petom sjajno uposlio Rakitića koji se riješio svog čuvara, dao povratnu loptu koju propušta Sigur, a Livaja natrčava i puca snažno, ali sjajno brani Šubarić.

Glasovanje publike čiji je udio u glasanju 30 posto traje do četvrtka, 31. listopada do 12:00. Glasovi na Sportnetu bit će kombinirani zajedno s glasovima SuperSport HNL panela (20 članova) koji nose 40 posto te glasovima klubova SuperSport HNL-a čiji je udio 30 posto. Svoj glas možete dati OVDJEtest

SuperSport HNL

1Hajduk 1120:6+1427
2Rijeka 1118:4+1421
3Dinamo 1124:15+920
4Varaždin 119:7+216
5Osijek 1116:15+116
6Šibenik 119:18-912
7Istra 1961 118:18-1012
8Gorica 1111:17-611
9Lokomotiva 1111:19-89
10Slaven Belupo 1110:17-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 1120:6+1427
2Rijeka 1118:4+1421
3Dinamo 1124:15+920
4Varaždin 119:7+216
5Osijek 1116:15+116
6Šibenik 119:18-912
7Istra 1961 118:18-1012
8Gorica 1111:17-611
9Lokomotiva 1111:19-89
10Slaven Belupo 1110:17-76

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!