Nogomet

Porto protiv novog prvoligaša želi zadržati korak za Sportingom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.10.2024.
Porto protiv novog prvoligaša želi zadržati korak za Sportingom
Foto: EPA

Nogometaši Porta večeras će gostovati kod AVS-a u susretu devetog kola portugalskog prvenstva. Tražit će novu pobjedu u želji da ostane blizu vodećem Sportingu...

Pred nama je posljednja utakmica devetog kola portugalskog prvenstva u kojem će na novo gostovanje ići Porto. Večeras će od 21:15 sati igrati protiv novog kluba u najvišem rangu, a njihov dvoboj sudit će Miguel Nogueira.

Igraj na AVS - Porto na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

AVS je prvi put ušao u najviši rang portugalskog nogometa, što i nije čudno s obzirom na to da je klub osnovan tek prije godinu i pol dana. Proteklu sezonu u drugom rangu zaključio je na trećem mjestu sa 64 osvojena boda, a onda je u razigravanju za viši rang svladao Portimonense s ukupnih 4:2.

U svoju premijernu sezonu krenuo je domaćim remijem protiv Nacionala (1:1), a prva pobjeda stigla je u trećem kolu protiv Vitorije Guimaraes (1:0). Nakon toga slavila je i u petom kolu protiv Rio Avea istim rezultatom, dok je u zadnje dvije prvenstvene utakmice remizirala, 0:0 protiv Farensea i 1:1 kod Arouce. U kupu je prošao u šesnaestinu finala pobjedom protiv Os Sandinensesa (0:2).

Na ljestvici je trenutno na 12. mjestu s devet osvojenih bodova i gol razlikom od 7:11 što je sigurno zadovoljavajući za debitantsku sezonu u Ligi Portugal. Do novih će bodova jako teško protiv današnjeg protivnika.

Porto vodi veliku borbu sa Sportingom koji s utakmicom više ima šest bodova prednosti na vrhu. Trenutno ima drugu najbolju obranu sa samo četiri primljena pogotka, a osim poraza od spomenutog lisabonskog kluba, u prvenstvu niže samo pobjede.

Tijekom listopada odigrao je samo jednu prvenstvenu utakmicu, protiv Brage, koju je svladao s 2:1. U nacionalnom kupu slavio je u gostima kod Sintrensea s 0:3, dok u Europskoj ligi gura prosječno. Izgubio je kod Bodo/Glimta (3:2), remizirao u golijadi protiv Manchester Uniteda (3:3), a prvu pobjedu upisao je prije četiri dana protiv Hoffenheima (2:0).

U kadru domaćina s dugačkom ozljedom muči se vratar Lucas Moura, dok bi ostatak igrača trebao biti na raspolaganju. S druge strane, Zaidu Sanusi vratio se nakon dugačke ozljede i jučer odigrao sat vremena za drugu momčad Porta u porazu od Leixoesa. Osim njega, van kadra su još Ivan Marcano i vrlo vjerojatno Fran Navarro, iako je protiv Hoffenheima bio na klupi.

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio do CD das Aves, Vila das Aves, 21:15

Sudac: Miguel Nogueira

Nedostaju

AVS: Moura (ozljeda)

Porto: Marcano (ozljeda), Navarro (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi nikada se do sada nisu susretale.

Prognoza

Porto postiže nešto više od dva gola u prosjeku po utakmici, a nešto slično trebao bi napraviti večeras. Sve osim pobjede s dva ili više razlike bilo bi iznenađenje. test

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!