Tenis

Marović i Tuksar juniorski teniski prvaci Hrvatske

Sportnet • subota, 29.04.2000.

Splićanka Mia Marović i Čakovčanin (Mursko Središće) Saša Tuksar pobjednici su teniskog prvenstva Hrvatske za juniorke i juniore (do 18 godina).

Daniela Čaljkušić i Mia Marović (Snimio: Dražen Patarčić)

Na terenima TK Zagreb u subotu prijepodne odigrana su finala prvenstva Hrvatske. Prvo je Mia Marović (Split) uvjerljivo pobijedila drugu nositeljicu turnira Danielu Čaljkušić (Split) sa 6:2, 6:0, a zatim je do svog naslova stigao i Saša Tuksar, iako nešto teže. On je savladao Tonija Petanija (Zagreb) sa 6:0, 1:6, 6:3.

Saša Tuskar i Toni Petani (Snimio: Dražen Patarčić)

"Nije baš da sam očekivala pobjedu, ali nije ispalo loše na kraju! To mi je do sada najveći uspjeh", rekla je presretna Mia, koja nema još ni 17 godina (r. 20. 12. 1983.) se tenisom počela jače baviti tek sa devet godina. No, čini se da nije krenula prekasno.

"Iznenadilo me da sam lako stigao do finala, pa sam se stoga možda malo i opustio u drugom setu. Ali, nije mi smetalo previše. Već u ponedjeljak se vraćam u Austriju gdje igram Bundesligu za GAK", zborio je nakon još jednog uspjeha Tuksar za kojeg se brine trener Milan Kovačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!