Rukomet

Metković preko Nijemaca i sudaca do trofeja EHF-a!

Mateo Perković • subota, 29.04.2000.

Slavlje Metkovaca po završetku utakmice Flensburgu

Metković Jambo pobjednik je rukometnog EHF Kupa! Odlični Metkovci su u Flensburgu usprkos porazu 23-25 od istoimenog domaćina izborili pokal Kupa EHF-a.
Metkovci su uz vidljivo sudačko navijanje za domaćine, tijekom cijele utakmice dobro kontrolirali igru i rezultat. U drugom dijelu utakmice Nijemci su imali i po tri pogotka prednosti, koje bi njima donijelo pehar, ali nisu uspjeli.
Maestralno mirni, sigurni i igrački jači Metkovci su svoje navijače obradovali i unatoč dvojbenom suđenju.
Naša je momčad uspjela izboriti dovoljan rezultat protiv bogate njemačke momčadi (prvi susret dobili su sa 24:22).
Slavlje u gradu na Neretvi oteglo se dugo u noć...

FLENSBURG - METKOVIĆ JAMBO 25:23

Dvorana u Flensburgu. Uzvratni susret finala EHF Kupa. Gledatelja 4000.

Metković Jambo: Jerković (c), Kaleb, Bjeliš, Goluža, Medić, Obrvan, Dominiković, Zsigmond, Markota, Sršen, Metličić, Pušnik.
Flensburg: Haagen, Kjendalen, Bjere, Hjermind, Hahn, Jurgesen, Christiansen, Fegter, Klimovec, Knoor, Lavrov, Berge, Holpert.

Isključenja: Metković: 2, Flensburg: -
Strijelci:

Metković: Kaleb 4/3, Bjeliš 3/2, Goluža 3/1, Obrvan 4/2, Dominiković 11/7, Zsigmond 2/2, Metličić 7/5.
Flensburg: Knoor 6/4, Lavrov 5/4, Klimovec 3/3, Hjermind 4/4, Bjere 5/4, Christiansen 5/4, Hahn 1/1, Berge 1/1.
Obrane: Jerković 6, Pušnik 4; Holpert 3, Haagen 1

Mario Bjeliš (Snimio: Dražen Patarčić)

Iako su suci Litvinov i Kuderko vidljivo vodili Flensburg ka osvajanju kupa EHF-a sastav iz Metkovića je unatoč porazu uspio "razbiti" Njemce i tako prestižni trofej donjeti u svoj grad.

Flensburg je u samome početku, već u četvrtoj minuti vodio 3:1 pogotcima Igora Lavrova, a za Metković je pogodak postigao Zsigmond za šest metara. Prednost domaćina od dva razlike pred prepunim tribinama pada u vodu kada Metličić zabija svoj prvi pogodak. Metkovci se uspijevaju obraniti i u sljedećem napadu Flensburga.

U osmoj minuti je za Metković dosuđen sedmerac koji izvodi Medić i promašuje te tako domaćinima ponovno pruža priliku da ostave Metković na dva razlike.

Dominiković je kažnjen sa dvije minute zbog prekršaja na Lavrovom. To se upravo i dogodilo kada metkoviska obrana nije uspjela zaustaviti napad domaće momčadi. Na 4:3 smanjuje Mario Bjeliš već u sljedećem napadu. Metković u obrani presjeca loptu i Kaleb postiže svoj prvi pogodak na utakmici. Rezultat je 4:4, ali T. Khnor trese mrežu iza vratara Jerkovića i donosi novo vodstvo za Flensburg.

U 17. minuti Davor Dominiković poravnava rezultat (5:5) i ponovno vraća svoju momčad u igru. Nakon što su Njemci ili preciznije Klimovec pogodio prečku Jerkovića, a Mario Bjeliš, guran s leđa ne uspjeva realizirati kontra napad, a Rusi ne sude ništa. Do kraja poluvremena se igralo mirno, a u 23. minuti na gol Metkovića je stao Rolando Pušnik i obranio 5 lopti.

Pehar je naš !!

U nastavku su dominirali Metličić, Dominiković i vratar Jerković koji se ponovno vratio na vrata. Kod domaćina najuočljiviji su bili C. Hjermind i Christiansen koji su ukupno postigli 8 pogodaka. Flensburg je uz pomoć ruskih sudaca uspjevao cijelu utakmicu voditi sa 2-3 pogotka, a Metković je unatoč sudačkim odlukama uspjevao Flensburgov veliki bundesligaški brod potopiti sa dvije zadnje fantastične obrane Jerkovića te mnogobrojnim pogotcima Dominikovića i Metličića. I tako je momčad u koju je uloženo više od 3,800.000 DEM izgubila od naizgled maloga Metkovića koji je tek sada pokazao svoje prave vrijednosti na parketu.

Od vratara se najviše istakao Dragan Jerković Jera sa 6 obrana iza kojih se krije jedan sedmerac i jedna obrana kontre. Pušnik je u 15-tak minuta, koliko je i branio, uspio skupiti 4 odlične obrane. Najbolji strijelac utakmice bio je Davor Dominiković sa sedam pogodaka.

I sada je konačno onaj izgovor Ivice Obrvana Lincija potpuno opravdan: "U METKOVIĆ ĆE STIĆI I TAJ TROFEJ !!!" Svaka vam čast, momci. Slavlje Metkovića, njihovih malobrojnih navijača u Njemačkoj dvorani u Flensburgu i svih Metkovaca, svih ljubitelja hrvatskog rukometa, a pogotovo navijača Metković Jambe iz Metkovića i doline Neretve sada može početi.

U Metkoviću su već prepune ulice automobila i ljudi sa zastavama koji su počeli svoje slavlje.

Neka se zna da je "mali", kako su ga svi zvali, Metković konačno ostvario najveći cilj i potvrdio da hrvatski rukomet nije u silaznoj putanji i da u Metkoviću ima još mnogo talentiranih igrača koji čekaju svoj trenutak.

U nedjelju će svi ljubitelji Metkovića dočekati svoje "ljubimce" koji će se vratiti s toliko očekivanim peharom Kupa EHF-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!