Rukomet

Metkovce pjesmom dočekalo 7000 ljudi!

Mateo Perković • nedjelja, 30.04.2000.

Pokal u vlasništvu Metkovaca

Oko 13 sati se u glavnoj Metkovićevoj Športskoj ulici pripremalo veliko slavlje. Spremao se doček igrača Metković Jamba, osvajača kupa EHF-a. Spremao se najveći rukometni događaj u Metkoviću!

Športska ulica je bila prepuna i samo se očekivao trenutak kada će se metkovski autobus s aerodroma Split uparkirati ispred športske dvorane.

Naši prvaci su najprije srdačno dočekani u zračnoj luci u Splitu gdje je bilo oko 1000 najvjernijih navijača iz Metkovića. Put do samog grada, koji će uskoro eksplodirati od slavlja, trajao je oko tri sata, a autobus iz Splita najviše se zaustavio na "Rogotinskom mostu" pred Metkovićem.

Kada je autobus naših prvaka ušao u Športsku ulicu zaorio se pljesak i pjesma čak 7.000 Metkovaca koji su došli pozdraviti svoje šampione. Upaljene su i četiri baklje. Kada je "pobjednički brod" s igračima i vodstvom kluba "pristao" pred metkovsku dvoranu pljesak se još jače zaorio.

Slavko Goluža Keta je nošen na rukama navijača s peharom i šampanjcem u ruci započeo pjevati pjesmu "Dalmacijo" kada je vrućih 7.000 Metkovaca jednostavno poludjelo pjevajući.

Keta nam je u brzini s osmijehom na licu izjavio:
"Ja sam puno toga osvajao, i s Badelom i s hrvatskom reprezentacijom, ali ovo mi je najdraži trofej jer sam ga zajedno sa svojim suigračima i navijačima donio u svoj grad!"

Tada je otvoren šampanjac, a predsjednik kluba Stipo Gabrić Jambo je čestitao igračima i obećao svima da će dogodine klub biti još jači i osvojiti sve što se bude dalo za osvojiti.

Podijeljeno je mnoštvo autograma, a posebito je popularan među mladima bio Dragan Jerković, vratar iz neke druge "galaksije", a kojega smo nakratko "ukrali" masi kako bismo mu čestitali i zabilježili njegove riječi u ovom posebnom trenutku.

- Jera, čestitamo vam na pobjedi. Svaka vam čast!
"Hvala Vam. Vama i svima koji ste nas podržavali da uspijemo osvojiti ovaj kup."

- Kako se osjećate sada, nakon osvajanja Kupa, nakon dugoga puta?
"Ovo je nešto najljepše što sam ikada doživio u ovome klubu. To je jedan osjećaj koji je teško opisati. Sada smo eto prošli i dobili taj "preuveličavani" Flensburg i opet smo svi zajedno ovdje u Metkoviću."

- Planovi?
"Ah, planovi. Ništa, idemo večeras u disko i to su mi svi planovi koje imam u glavi! Idemo proslaviti kao što i dolikuje. Ovaj smo trofej osvojili samo zbog jednog razloga, a to je što smo bili složni i odlučni da pokažemo i Hrvatskoj i Europi da nismo tako "mali" kao što nas smatraju."

- Atmosfera na samoj utakmici?
Ma kakva atmosfera. Mislio sam da će Flensburg pošto ima veliku dvoranu i puno više stanovnika od Metkovića napraviti nekakvu atmosferu kao što su najavljivali, ali to nije bilo ni pola od onoga što je nama pružila ova naša publika u prvome susretu. NAVIJAČI, SVAKA VAM ČAST!!!"

Nismo uspjeli ni dovršiti razgovor kada je Jera upao i zahvalio nam na podršci. Večeras će biti naša fešta i slavit će se dugo u noć.

Tako i treba. Pa kome ne bi bilo drago da njegov klub osvoji kup EHF-a?!

Momci, svaka vam čast!

Večeras je naša fešta

Na kraju smo jedva uspjeli "istrgnuti" trenera-igrača Ivicu Obrvana iz gužve, ali nam je on i bez pitanja rekao:
"Ma jedino što vam mogu reći je to da sam presretan. Bilo je toliko problema, toliko nesuglasica, ali smo mi unatoč svemu uspjeli ostati skupa i osvojiti ovaj kup. I mogu vam još reći da mi je malo žao što nismo osvojili prvenstvo i kup Hrvatske, ali nema veze, zato smo svu tu snagu upotrijebili da se dokažemo u Europi i da ne budemo više toliko "mali" kako su nas neki smatrali. Moram reći svima koji su nas omalovažavali, a ima ih mnogo, da mi je žao što smo ih razočarali jer su oni mislili da smo "mali" seljački klub s Neretve koji nikada nije vidio rukometa, e pa dragi moji prijatelji, ja sam osvajo puno trofeja, a najviše sa Badelom, i moram vam reći da mi niti jedan trofej nije toliko drag kao ovaj koji sam osvojio za svoj grad i svoj klub. Posebno bi se htio zahvaliti mojim pomoćnicima Batinoviću i Šprlji koji su pomogli da uspijemo. Sve čestitke svim "našim" igračima. Hvala."

Toliko za sada iz Metkovića, a u metkovskom restoranu "Taverna" večeras se sprema velika fešta kao i u Diskoteci "Komet" gdje će naši prvaci proslaviti osvojeni kup.

Sutra im slijedi dan odmora, a već u srijedu u Metković dolaze gosti iz Splita na prvenstveni susret. I u srijedu će tribine biti pune. Pozdravit će osvajače!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!