Ostali sportovi

Zagreb Cup 2000: Hrvatska "A" - Hrvatska "B" 3:0

Sportnet • nedjelja, 30.04.2000.

Bijeli blok A reprezentacije čvršći u ovom meču. (Snimio: Dražen Patarčić)

U Zagrebu se u nedjelju i ponedjeljak igra prvi Zagreb Cup, međunarodni turnir reprezentacija, koji bi trebao napokon izbrisati veliku nestašicu sličnih turnira u Hrvatskoj.

U prvom susretu na turniru, za koji se organizatori nadaju da će biti tradicionalan sastale su se dva hravtska sastava: Hrvatska "A" i Hrvatska "B", a pobijedila je iskusnija i favoriziranija "A" momčad sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:19). No, nije to izgledalo uvjerljivo i bez problema za prvu selekciju izbornika Vinka Dobrića. Naš pomoćni sastav, koji je bio većinom mlađi, ali također i koristio usluge odličnih Omrčena i Ćoškovića, bio je odličan sparing partner, ne popuštajući niti jednog trenutka, sve do same završnice susreta. Smečeri su izvrsno radili, posebice zahuktali Jevtuhović, te Laninović na "A" strani, odnosno već spomenuti Omrčen i Ćošković na "B" strani. Ali, zato su obje strane kaskale za dobrim blokovima.

Sve u svemu dobra uvertira u turnir koji će poslužiti kao priprema za prijateljski susret s Makedoncima u utorak u Sisku, odnosno za Springs Cup u Poreču (7.-13. svibnja) . A svi ti susreti su zapravo zaigravanje za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a koje već u svibnju.

U drugom susretu Zagreb Cupa Slovenci su pobijedili Makedonce sa 3:1. Tako će drugog, odnosno posljednjeg dana za treće mjesto igrati Makedonija i Hrvatska "B" (16 sati), a Hrvatska "A" i Slovenija će se sučeliti u finalu (18 sati).

ZAGREB – Dom odbojke "Bojan Stranić". Gledatelja 200. Suci: Mihajlov (Makedonija) i Stegnar (Slovenija).
HRVATSKA "A": Laninović 13 poena, Osmokrović 0, Šimunčić, Jevtuhovič 18, Bašalević 5, Jurić 1, Periškić 5, Boriskijevič 9, Celan 1, Miletić, Rastovčan 0, Zimakijević (l) 0.
HRVATSKA "B": Kvesić 1, Hirš 6, Ćošković 8, Ruban 4, Omrčen 10, Rančić 9, Staradanov 0, Viculin 0, Rodin, Polgar, Demirović, Brozić (l) 0.

Setovi: 25:23 (21 minuta), 25:22 (19), 25:19 (20).

Nenad Marelić, trener Hrvatske "A":
"S obzirom da su se reprezentacije podijelile najvažnije je u ovom susretu bilo da ne dođe do ozlijeda. Zadovoljan sam susretom. Dečki su se maksimalno trudili, a takvu ekipu nije teško voditi."

Zlatko Grgantov, trener Hrvatske "B":
"Okupili smo se samo dan ranije. Zadovoljan sam pruženim otporom. Presudili je iskustvo, te raspoloženi Laninović i Jevtuhovič za kojeg nismo imali rješenje. Nismo imali blok s kojim bismo se mogli puno uspješnije suprostaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!