Tenis

Razmažena zvijezda Majoli - glavni razlog poraza!

Bernard Jurišić • utorak, 02.05.2000.

Iva Majoli - važnija od reprezentacije?

Još u Bariju bilo je očigledno da stvari u našoj FED Cup reprezentaciji nisu posložene kako bi trebale biti. Nervoza i napetost bila je vidljiva gotovo iz svakog pokreta naših igračica i vodstva, a prilično je čudno izgledala odluka izbornika Saše Hiršzona da u neke vrlo važne mečeve postavi Ivu Majoli, nekad naš prvi reket, danas zvjezdicu koja pokušava živjeti od slave iz prošlosti. Po povratku iz Italije, gdje su naše igračice izgubile sva tri meča i ispale iz prve jakosne skupine, stvari su izašle u javnost - Iva Majoli svojim je iritantnim ponašanjem bila veliki ključ neuspjeha naše reprezentacije.

Ivin uzvišeni ego pogodila je činjenica što više nije prva hrvatska igračica, dapače - nije ni druga, a s tim u skladu se ponašao i izbornik Hiršzon. Prednost su po svemu zaslužile, a i dobile Silvija Talaja i Jelena Kostanić, no gospodični Ivi nije bila presudna prezentacija i rezultat imena pod kojim je i došla u Bari - hrvatske reprezentacije. Hiršzon je sam priznao: ”Iva je posijala nervozu među svima nama, svaku je moju odluku dočekivala “na nož”. Umjesto da svojim iskustvom pomogne mlađim igračicama, ona je uništila cjelokupan momčadski duh koji je krasio ostale cure i sve nas što smo bili u Bariju”.

Majoli je već nakon prvog dvoboja protiv Njemica prijetila odlaskom iz Barija, kada joj Hiršzon nije poklonio “dovoljno pažnje koju pobjednica Roland Garrosa zaslužuje”. Šuškanje iz Barija pretvorilo se konačno u glasne i jasne izjave cura koje su u Italiji, za razliku od razmažene “zvijezde” branile interese i ugled svoje domovine. Jelena Kostanić kazuje: ”Pao mi je kamen sa srca kad sam pobijedila Njemicu Glass. Iva je stvorila tenzije među nama, uvrijeđeno je rekla Hiršzonu da sam ja preplaćena na sve mečeve. Vidjelo se da nije spremna, protiv Španjolske ju je najprije boljelo rame, pa se kasnije umorila već nakon prvog seta. Sutradan je protiv Italije ponovno htjela igrati, za to treba imati veliki obraz.”. Dodala je Jelena na kraju: ”Nekoć mi je bila idol, imala sam njen poster iznad kreveta. Da se normalnije ponašala, možda smo mogle i ostati u najjačoj svjetskog skupini”.

U javnost je izašla i priča koja je prethodila susretu parova sa Španjolkama. Kada je Hiršzon odredio da će parove igrati naše dvije najbolje tenisačice Talaja i Kostanić, Majoli je “eksplodirala”. Zbog “mira u kući”, povukla se Silvija Talaja, a parove je morala igrati “uvrijeđena” Majoli.

Ponašanje Ive Majoli nije novost, njena se razmažena osobnost i “jet-setovski” način života već nekoliko godina više vuku po trač revijama i žutoj štampi, nego tamo gdje bi ovo ime i prezime trebalo spadati - u sportsku rubriku. A tamo je odavno nema, jer nema ni rezultata, sve otkako je dotaknula nebo i zasjela na oblak u Roland Garrosu 1997. Njezin način života nitko nema pravo krojiti, niti se u njega miješati, no s nekim se stvarima nitko, a ponajmanje Iva Majoli - nikada ne smije igrati. A to su ugled, čast i dostojanstvo hrvatskog sporta i hrvatske države.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!