Rukomet

Rukomet: Varaždinci nadigrali Đakovo

Marko Breljak • četvrtak, 04.05.2000.

Varteks Tivar – Wienerberger Cetera Đakovo 24:20 (15:9)
Gledatelja 250.
Suci: Prpić i Szekely (oba Zagreb).

VARTEKS TIVAR - Lacković 5 (1), Opančar, Jagačić, Brkinjač 7, Žnidarić 2, Radujković 1, Jeftić, Rodik 6, Turković, Malner 3 (2), Vujović.

CETERA ĐAKOVO - Rajković, Korajac 1, Milaković, Matić, Kucans 2 (1), Domić 4, Proškins 7 (1), Matošević 2, Šimić 1, Mlinarević 2, Grubeša 1, Bunjevac.

Obrane: Varteks Tivar 16 (Vujović 16), Cet. Đakovo 14 (Bunjevac 7, Rajković 7)
Isključenja: Varteks Tivar 4 minute (Lacković 2, Radujković 2), Cet. Đakovo 8 minuta (Milaković 4, Proškins 2, Matić 2).

Utakmica između petoplasiranog Varteksa i šestoplasiranog Đakova, dobila je na važnosti osvajanjem Metkovića Kupa EHF-a. Tako se Hrvatskoj otvorilo još jedno mjesto za predstavnika pa će u Kup EHF i peti na kraju lige za prvaka, a upravo između ovih dvaju supranika treba tražiti tu ekipu. Poput Varaždinaca i Đakovčani su ulaskom u ligu za prvaka ostvarili ciljeve te su, ne nadavši se u ovakav zaplet, znatno pomladili momčad.

Početak je bio prilično nervozan, a nakon 4:3 domaći preuzimaju inicijativu te polako povećavaju vodstvo. Tako se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 15:9. U nastavku koncentracija domaćih popušta te nakon vodstva 17:10, počinje "topljenje" prednosti Varaždinaca. Promašili su nekoliko zicera, te dopustili gostima da u 47. minuti dođu na 19:17. Činilo se da ćemo gledati uzbudljivu završnicu no u 55. minuti, pri rezultatu 21:19, ozljedio se najbolji strijelac gostiju Proškins, te nije mogao nastaviti igru. To je bio kraj nadanje za goste pa su mladi Varaždinci do kraja utakmice povećali na konačnih 24:20.

Ova je treća u nizu domaća pobjeda za Varteks Tivar koji je time povećao prednost ispred Đakova na 4 boda, te povećao izglede za Kup EHF. Nažalost, pitanje je da li će, zbog pomanjkanja financijskih sredstava, uopće moći nastupiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!