Tenis

WTA Bol: Kostanić ispala i u parovima

Goran Klarić • subota, 06.05.2000.

Slovenka Tina Pisnik prva je od ukupno četri tenisačice koju su se plasirale u poluzavršnicu 170,000 USD vrijednog WTA turnira u Bolu na Braču. U prvom četvrtfinalnom dvoboju Pisnik je sa 6:3 i 6:3 pobijedila Španjolku Angels Montolio. Druga Španjolka, Gala Leon Garcia pobijedila je 8. nositeljicu turnira Argentinku Paolu Suarez sa 6:7, 7:5 i 7:6. Najzanimljivije iznenađenja turnira zasigurno je pobijeda Francuskinje Amelie Mauresmo koja se u četvrtfinalnom susretu izborila za prolaz pobijedivši u poluzavršnici braniteljicu naslova i finalisticu tri prošla izdanja turnira, Amerikanku Corinu Morariu sa 4:6, 7:5, 6:3. Posljednja tenisačica koja je ušla u polufinale je Sancez Lorenzo. Ona je, sa lakih 6:2, 6:2, svladala drugu nositeljicu i desetu igračicu svijeta Francuskinju Sandrine Testud.

U popodnevnom polufinalnom meču parova ispala je i posljedna Hrvatska predstavnica - Jelena Kostanić koja je zajedno sa Tinom Pisnik izgubila od boljeg Slovenskog para Križan/Sebotnik sa 6:1, 7:6.

Osim slovenske kombinacije parova, sutra će u finalnom meču zaigrati i francusko - američki par, Julie Halard-Decugis i Corina Morariu koje su u današnjem polufinalnom susretu bile bolje od Nizozemki Kristie Boogert/Miriam Oremans sa 6:2, 6:1.

U sutrašnjim polufinalnim mečevima u pojedinačnoj konkurenciji sastati će se Leon Garcia i Mauresmo, te Pisnik i Sancez - Lorenzo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!