Ostali sportovi

Pobjede odbojkaša i odbojkašica na Spring Cupu

Sportnet • ponedjeljak, 08.05.2000.

Svibanj je mjesec za tradicionalne odbojkaške Spring Cupove muških i ženskih reprezentacija. Ove godine Spring Cup odbojkaša igra se u Poreču, a naša je reprezentacija najveći favorit!

Turnir je započeo u nedjelju, a u prvom susretu naša je "A" reprezentacija pobijedila pomlađenu reprezentaciju Slovačke sa 3:0.

Na turniru nastupa 12 reprezentacija, a najvažniji cilje našeg stručnog stožera Vinko Dobrić - Gordan Šnajder jest uigravanje momčadi za skorašnje susrete u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Naša "B" vrsta krenula je s porazima od Slovenaca (0:3) i Turaka (0:3).

Sljedeći susret naša najbolja reprezentacija, u kojoj i dalje zbog obveze u drugim prvenstvima nema ponajboljih igrača Antunovića, Marića i Jakovčevića, igra večeras u 19 sati protiv Rumunja. A Rumunji igraju u svom najjačem sastavu!

Usporedno naše odbojkašice igraju Spring Cup u slovačkom Brnu. Doduše, riječ je o pomlađenoj reprezentaciji, mahom sačinjenoj od juniorki. Jer, naše se najbolje odbojkašice pripremaju u Poreču s ruskom reprezentacijom za jaki turnir u Montreaux, te završni olimpijski kvalifikacijski turnir u Japanu u lipnju.

U prvom su kolu naše mlade odbojkašice (izbornik je Mihajlo Plamenac) pobijedile Dankinje sa 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!