Tenis

Pozivnice za Zagreb Open Ančiću, Zovku i Cinkušu

Ivana Tomičić • utorak, 09.05.2000.

Jedini zagrebački veliki ATP događaj - challenger Zagreb Open počinje u ponedjeljak 15. svibnja. Uz više poznatih imena svjetskog tenisa, na žalost ne i najpoznatija, naći će se i više hrvatskih igrača. Uostalom, najveća zadaća turnira je olakšati proboj na svjetskoj listi našim mladim tenisačima. Direktor turnira Branko Horvat potvrdio je da su prve tri pozivnice (od četiri ukupno) podijeljenje Mariju Ančiću, Lovri Zovku i Ivanu Cinkušu.

Uoči početka ATP Challengera Zagreb Open, koji će se igrati od 13. do 21. svibnja na terenima Športskog parka "Mladost" na Savi, direktor turnira Branimir Horvat i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Slaven Letica održali su u utorak konferenciju za novinare u zagrebačkom hotelu Intercontinental.

"Popis igrača je poznat već desetak dana i iako nema nekih velikih i atraktivnih imena, mi smo vrlo zadovoljni tim popisom", izjavio je direktor turnira Horvat otvarajući novinsku konferenciju.

Po njegovim riječima brojni igrači izrazili su interes da nastupe na Zagreb Openu.

"Postoje neke kombinacije, ali je to ipak povezano s financijama tako da mislim da to možda i nije realna varijanta", rekao je Horvat.

Dodao je da su u prvom planu zagrebačkog turnira uvijek bili domaći igrači i pozivnice koje su do sada dodijeljene govore tome u prilog. Horvat je napomenuo da su tri pozivnce već upućene mladim hrvatskim tenisačima Mariju Ančiću, Lovri Zovku i Ivanu Cinkušu.

"Za sada još nismo odlučili kome ćemo uputiti četvrtu pozivnicu, iako najveće šanse za sada za to ima Ivan Vajda", rekao je direktor turnira naglasivši da na sreću hrvatskog tenisa ima još mnogo mladih talentiranih igrača te da izbor nije lak. Mogućnost dolaska španjolskog tenisača Sergija Bruguere, koji ovaj tjedan nastupa na turniru u Ljubljani još uvijek je otvorena. Španjolac bi mogao dobiti četvrtu pozivnicu, no kontakti i pregovori oko njegovog dolaska još uvijek nisu završeni.

"Pričekati čemo još dan-dva da potvrdimo tu posljednju pozivnicu", rekao je Horvat.

"Hrvatski teniski savez se veseli što imamo Zagreb Open koji pripada maloj obitelji vrhunskih svjetskih natjecanja u Hrvatkoj", naglasio je predsjednik Saveza Slaven Letica i izrazio uvjerenje da će turnir u Zagrebu napredovati s napretkom hrvatske privrede.

Ukupni nagradni fond turnira je 75,000 USD, a u glavnom turniru nastupit će 32 igrača u pojedinačnoj kategoriji, te 16 parova. Prvi nositelj turnira je Austrijanac Markus Hipfl, a od poznatih imena na turniru će nastupiti Talijan Davide Sanguinetti, Španjolac Julian Alonzo, Danac Kenneth Carlsen i mnogi drugi.

Svečano otvaranje je u nedjelju, 14. svibnja, u 18 sati, a prema najavama organizatora gledatelji će moći uživati u velikom broju popratnih događanja, poput "Zagreb Open za djecu", atraktivne egzibicije sporta i ljepote na kojima će sudjelovati Ivana Petković, Ratko Tomljanović, Oliver Martinov i drugi. Također je najavljena humanitarna akcija za "Plavi telefon" koju zajednički organiziraju pop grupa Divas i Zagreb Open, uz sudjelovanje "Soulfingersa", "Jinxa", Tarika Filipovića i Renea Bitorajca. U športskom parku Mladost svakodnevno će biti organizirana i dječja igraonica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!