Rukomet

Josip Milković novi izbornik rukometaša

Boris Bilas • utorak, 09.05.2000.

Novi izbornik, Josip Milković (Snimio: Dražen Patarčić)

Josip Milković novi je izbornik muške rukometne reprezentacije, tako je odlučeno na trećoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, koja se održala danas u Zagrebu.

Na sjednici kojoj je prisustvovalo šest od devet članova UO (jedan od nenazočnih bio je i Stipe Gabrić-Jambo) Milković je dobio jednoglasnu podršku te je izabran na mandat od četiri godine, odnosno do 2004. Prije nego što je Milković izabran od strane UO-a u ime strukovnog povjerenstva prisutnima se obratio njegov predsjednik Dinko Vuleta koji je rekao da je to povjerenstvo predložilo Milkovića jer smatraju da najbolje odgovara onim zahtjevima koji su bili propisani u natječaju, a uz to je i dodao da je bilo sedam kanditata za izbornika među kojima su bili i poznati stručnjaci kao što su : Kljaić, Perkovac, Štenzel i Červar.

Nakon tog izvještaja strukovne komisije trebala se sprovesti rasprava o Milkovićevu imenovanju, ali za nju nije bilo zainteresiranih pa se odmah pristupilo glasovanju kojim je poularni Ćos potvrđen kao novi izbornik. U nastavku sjednice određen je plan natjecanja muške i ženske seniorske reprezentacije, tako će muškarci u lipnju igrati na turniru u Tunisu, dok je nastup na Supercupu u Njemačkoj (rujan) upitan jer se ne zna da li će se taj turnir uopće održati. Za kraj godine predviđene su pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju 2001. održati u Francuskoj.

Djevojke će najvažnije ispite imati u studenom i prosincu kada se igra šest susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Italiji. Najzanimljivija točka dnevnog reda bila je ona u kojoj se raspravljalo o neredima na utakmici Metković Jambo - Brodomerkur koja je prvo prekinuta u 41. minuti da bi se nakon 23. minute pauze nastavila. Uzrok te pauze bio je još jedan napad na suce u dvorani pobjednika Kupa EHF, pa je predstavnik Udruge sudaca upoznao UO RSH sa odlukom te udruge da suci neće suditi utakmice kojima je domaćin Metković sve dok se ne osiguraju normalni uvjeti za njihov rad.

Predsjednik rukometnog saveza Željko Kavran rekao je da će se ti uvjeti sucima osigurati te da će oni moći normalno suditi i u Metkoviću i u Dubrovniku. Još je odlučeno da Stegovna komisija na osnovu video zapisa utakmice Metković - Brodomerkur još žešće kazni odgovorne za nerede u Metkoviću, a oni su kako se istaklo vrlo visoki dužnosnici tog kluba.

Na kraju sjednice predsjednik Kavran najavio je i Skupštinu HRS-a koja bi se trebala održati sredinom lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!