Rukomet

Remi Medvjeda i Brodomerkura

Boris Bilas • četvrtak, 11.05.2000.

RKM Osiguranje Zagreb i Brodomerkur odigrali su danas u Kutiji šibica utakmicu 6. kola Lige za prvaka koja je možda i odlučila treće plasiranu momčad prvenstva. Rezultat uzbudljive i ne baš kvalitetne utakmice na kraju je bio 22-22 (12-13).

Odmah otpočetka dalo se naslutiti da će obje ekipe dosta nervozno odigrati čitavu utakmicu, a što se ona više bližila kraju bilo je sve više izgubljenih lopti s jedne i druge strane. U utakmicu je bolje krenuo splitski sastav koji je u šestoj minuti poveo 4-2, ali je Medveščak to vodstvo brzo nadoknadio te je većina prvog djela bila rezultatski vrlo izjednačena. Medvjedi su najveće vodstvo imali u 17. minuti kada su pogotkom Uremovića poveli 9-7. Tada je na vratima Brodomerkura proradio Vladimir Vujević koji je do kraja poluvremena sakupio 9 obrana, dok je na vratima Zagrepčana na golu bio ovaj puta slabi Badurina koji je obranio samo tri udarca gosta. Na kraju prvog djela rezultat je bio 13-12 za Brodomerkur koji je, da nije bilo nekih glupih pogrešaka u napadu, mogao imati i veće vodstvo.

U drugom poluvremenu na vrata Medveščaka stao je Mađar Fekete koji je obranio osam šuteva igrača Brodomerkura te je uz sjajnog Uremovića, koji je u drugom djelu zabio četiri od svojih pet golova, držao Medvjede u igri. S druge strane Vujević nije pnovio obrane iz prvog djela pa ga je sredinom drugog zamjenio mladi Blažičko koji je u završnici susreta obrani par ključnih lopti. Drugo poluvrijeme je uglavnom bilo izjednačeno i igralo se gol za gol, jedino je Brodomerkur u 43. minuti imao dva gola prednosti (18-16).

Zanimljivo je da Medvjedi od 21 gola koji su postigli u 50. minuti nisu dali gol punih devet minuta, naime na 22 -22 Dobronić je izjednačio u 59. minuti i to je bio posljednji gol na utakmici. U redovima Brodemerkura osim Vujevića psebno se istakao Maro Balić sa sedam golova te je dokazao da je momentalno najkvalitteniji igrač splitske momčadi. Kod Medvjeda najbolji je bio Uremović koji je s par efektnih golova u drugom djelu potpuno razbio koncentraciju iskusnog Vujevića.

Na kraju s ovim bodom mogu sretniji biti splićani koji su zadržali četiri boda prednosti pred Medveščakom i tako napravili veliki korak k osiguranju trećeg mjesta na ljestvici. Medvjedi isto mogu biti zadovoljni bodom jer ovakvom igrom kakvu su pokazali danas sigurno ne mogu biti zadovoljni, pa je i bod u ovoj utakmici uspjeh. Ipak, Medveščak je svoj cilj ove godine ispunio jer je Metković pobjedom u Kupu EHF donio Hrvatskoj još jedno mjesto u Europi pa će i četvrto mjesto u ligi koje trenutno drže Medvjedi biti dovoljno za plasman u kontinentalna natjecanja.

Kutija Šibica, 100 gledatelja. Suci: Konjuh, Tomović (Rijeka)

RKM Osiguranje Zagreb: Fekete, Đurasin 2, Uremović 5, Rapo, Horvat, Brož 3, Rodinis 3, I. Glavinć 1, Badurina, Petruševski, Dobronić 4 (3), Radić 4
Brodomerkur: Blažićko, Maraš 1, Balić 7, Bajusz 6, Pongarčić 2, Boban 2 (2), Ivišić, Anušić 1, Vujović, Sušić 1, Bergendi

Obrane: RKM Osiguranje Zagreb: 11 (Fekete 8, Badurina 3); Brodomerkur: 16 (Blažićko 4, Vujović 12)
Sedmerci: RKM Osiguranje Zagreb: 4 (3), Brodomerkur: 2(2)
Isključenja: RKM Osiguranje Zagreb: 10 minuta, Brodomerkur: 8 minuta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!