Košarka

Spahija: "Zadar se diže"

Siniša Babić • petak, 12.05.2000.

Uoči prve finalne utakmice u Zagrebu između Cibone i Zadra (nedjelja 20.15) održana je novinarska konferencija na kojoj je bilo riječi o finalnoj utakmici i o sigurnosti u dvorani zbog čestih nereda na sportskim borilištima u posljednje vrijeme.

Glasnogovornica "vukova" Željka Višošević navela je na samom početku pressice kako će cijene karata iznositi 30 kn, dok će zeleni sektor biti rezerviran za gostujuće navijače.

Nakon tih tehničkih detalja riječ je dobio trener Cibone, Neven Spahija.


Spahija bez euforije, vrlo odmjeren i realan u procjenama (Snimio: Dražen Patarčić)

"Zadovoljan sam načinom na koji smo prošli u polufinale, momčad je u dobroj formi. No, Zadar je u usponu te će se svaka utakmica igrati sama za sebe. Logično da spremamo nešto novo glede taktike."
Važna će cibosima biti i dobra psihološka priprema, jer Cibona kreće sa 1-0, te ukoliko Zadar ponovno padne u Draženovom domu, teško će dostići 0-2.

Na pitanje kako to da se Cibonini centri uspijevaju držati sa Rađom kao neki NBA igrači dok je on igrao u Americi, Spahija je odgovorio:
"Mi imamo pomoć vanjskih igrača dok u Americi toga nema, radimo udvajanje na njemu, tako da lopta mora van te je onda drugi igrači troše."

Spahija je još izdvojio kako je Cibona danas 20-30 posto jača nego u početku sezone, da svi igraju puno bolje, pogotovo obrana koja je danas puno angažiranija i čvršće nego ranije.

Glede sigurnosti , na žalost čini se neizostavne teme naših najvećih sportskih manifestacija, progovorio je sportski direktor "vukova" Mihovil Nakić:
"Postoji uhodana shema koja se koristila na utakmicama lige prvaka, te u tom pogledu neće biti problema. Mi ćemo se ponašati kao pravi domaćini, a gostujućih navijača neka dođe koliko hoće. Besplatnih ulaznica neće biti, cijena nije previsoka te svaki navijač i obožavatelj može izdvojiti tih 30 kuna za kartu."


Nakić je iznio svoje ali i zadovoljstvo uprave Cibone (Snimio: Dražen Patarčić)

Također je bilo i pitanja sportskom direktoru kako uprava ocjenjuje rad kluba u ovoj sezoni te kakvi su planovi za budućnost:

"U upravi smo jako zadovoljni plasmanom u Euroligi, isto tako smo zadovoljni što imamo dva-tri najskuplja igrača države u klubu. Trener je učinio jako puno, jer veći broj igrača koji danas igra, prije nije bio u igračkom kadru. U idućem periodu nastojat ćemo stvarati igrački kadar takav da ćemo moći sa njim izlaziti na euro-tržište," rekao je Nakić.

Na kraju same presice još je bilo govora o premijama: "Premija se odnosi samo na osvajanje prvenstva a ne na pojedinačne utakmice, ona iznosi oko 200 000 DM, te će se taj novac raspodijeliti među igračima i vodstvom kluba, naravno, prema zaslugama," zaključio je Nakić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!