Tenis

Ančić sigurno u drugo kolo

Goran Klarić • ponedjeljak, 15.05.2000.


Neopisiva radost na kraju meča (dp)

Mario Ančić uspješno je otvorio ATP challenger turnir Zagreb Open. U svom uvodnom meču, prvog dana petog izdanja ovog turnira Ančić je pobijedio Španjolca Nicolasa sa 7:6 (6), 4:6, 6:1.

Iako je tijekom susreta dosta griješio, Ančić je uspio zadržati "hladnu" glavu i potom uvjerljivo prošao trećim, odlučujućim setom, izborivši nastup u drugom kolu.

U utorak će na terene Mladosti i preostala tri hrvatska tenisača - Zovko, Vajda i Cinkuš.

Video: Ančić opasan udarač
Video: Ne štedi ni sebe ali ni protivnika

Danas je i službeno započeo peti po redu Zagreb Chalenger (nagradni fond od 75.000 USD). Prekrasno vrijeme, skoro idealno uređeni tereni i lijepe hostese, znak su i najava, da ćemo i ove godine uživati u igrama tenisača širom svijeta.


Atraktivan i gledateljima u svojim potezima (Snimio: Dražen Patarčić)

Središnji meč dana zasigurno je bio susret naše velike teniske nade Marija Ančića i Španjolca Nicolasa, a slavio je Ančić u tri seta - 7:6 (6), 4:6, 6:1. Sam početak nije ukazivao na dobro. Ančić je izgubio već prvi gem, učinivši previše pogrešaka na svom servisu. Na sreću, naš se mladi as "probudio" na vrijeme i pri rezultatu 4:3 za Nicolasa, oduzima Španjolcu servis i izjednačuje na 4:4. Iako je odmah potom i on izgubio servis, Ančić je ipak uspio izboriti "tie-break" u kojem pokazuje svoju mirnoću i osvaja prvi set s trinaestoj igri sa 8:6.


U raskoraku ali stigao je u drugo kolo (Snimio: Dražen Patarčić)

U drugom setu vodio je Splićanin sa 4:2, ali tada drastično pada u igri i nije do kraja druge dionice osvojio niti gema! A ponajviše zahvaljujući svojim pogreškama. No, to je i bilo sve što je Nicolas dobio. Jer, pokloni su tu prestali, Ančić je "ušao" u igru i prepušta suparniku do kraja meča još samo jedan gem! Sjajna igra Ančića još je jedna potvrda da bi ovog tjedna u Zagrebu moglo biti mnogo vrhunskog tenisa.

Ančića u sljedećem kolu očekuje pobjednik susreta Sanguinetti - Calatrava, koji je na rasporedu u utorak. A sutra će na terene i preostala trojica Hrvata - Zovko, Vajda i Cinkuš .

Evo i ostalih susreta odigranih u ponedjeljak popodne, prvog dana turnira:
Etlis - Kempes 7:5, 6:2. Calleri (5) - Puentes 6:2,6:0. Sanchez- Lisnard 7:6, 4:6, 7:5 Tarallo - Diaz (8) 3:6, 7:5, 6:2 Bachelot-Kralert 7:5,4:6,2:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!