Tenis

Pobjeda Cinkuša, porazi Vajde i Zovka

Goran Klarić • srijeda, 17.05.2000.

Drugog dana teniskog turnira u Zagrebu odigrani su svi susreti prvog kola turnira. Jedini naš tenisač koji je jučer prošao u nastavak turnira je mladi Zagrepčanin Ivan Cinkuš svladavši Nizozemca Petera Wesselsa sa 6:7,6:2, 6:4. Cinkuš je u prvom setu dosta teško izborio tie-break u kojem gubi 7:3. U drugom setu naš tenisač se budi, oduzima servis Nizozemcu kod rezultata 1:1, te preokreće meč u svoju korist. Drugi set pobjeđuje sa 6:2, a kod rezultata 1:2 u trećem setu za Wesselsa, Cinkuš još jedan put krade servis Nizozemcu i taj set riješava fenomenalno za konačnih 6:4 u njegovu korist.

Druga dva naša tenisača, Lovro Zovko i Ivan Vajda nisu izborili prolaz u drugo kolo turnira. Zovko je izgubio od Izraelca Harela Levya sa uvjerljivih 6:1,6:3, dok je Vajda malo više namučio svog protivnika Španjolca Juliena Alonsa izgubivši sa 6:7 ( u tie breaku 7:2), 7:5, 3:6.

Preostali Hrvatski predstavnici na turniru su Mario Ančić i Ivan Cinkuš. Ančića u sljedećem kolu očekuje Talijan Calatrava koji je danas izborio prolaz u nastavak turnira, nakon što mu je prvi nositelj turnira Sanguinetti predao meč pri rezultatu 7:6, 4:6, 3:0 u svoju korist. Cinkuša pak u drugom kolu očekuje Izraelac Levy. Jučer je zaustavljen i drugi nositelj turnira Njemac Behrend izgubivši od Španjolca Balcellsa sa 3:6, 4:6.

Evo i ostalih rezultata prvog kola Zagreb Opena:

Zib-Sluiter 3:6 ,3:6
Furlan-Alvarez 6:3, 6:1
Cherkasov-Moron 6:2 ,4:6, 3:6
Traykov-Ondruska 6:4 ,6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!