Tenis

Ispao Cinkuš, zaustavljen i Ančić

Goran Klarić • srijeda, 17.05.2000.


Ivan Cinkuš (dp)

Trećeg dana ATP challengera Zagreb Open Hrvatska je ostala bez svojih tenisača na petom izdanju ovog turnira. U srijedu su se od pojedinačne konkurencije oprostili Ivan Cinkuš i Mario Ančić, koji su od svih naš tenisača otišli najdalje. No, na žalost ta daljina se "ispisala" - drugim kolom.

Ni, u parovima nismo bili uspješniji. Svjedoči to samo o jačini turnira!


Stop u drugom kolu - Ivan Cinkuš (Snimio: Dražen Patarčić)

U prvom dijelu drugog kola, odigranog danas na sportskom centru Mladost, Hrvatska je ostala bez predstavnika na petom izdanju ATP Chalengera Zagreb Open.

Mladi zagrebački tenisač Ivan Cinkuš izgubio je u drugom kolu od Izraelca Levya u dva seta, sa 2:6,3:6. Levy je već u prvom setu, napravivši break kod rezultata 1:1, dao do znanja da Cinkuša ne očekuje lagan posao. Zagrepčanin je pao u koncentraciji, ništa mu nije polazilo za rukom, što je i vidljivo i iz rezultata prvog seta - 2:6.

Drugi set Cinkuš započinje kao i prvi, Levy opet radi break za 2:1 i servira. Cinkuš ima priliku oduzeti servis, ima rezultat 15:40, no Levy se "vratio", preuzeo kontrolu rezultata i uvjelrjivo izborio prolaz u treće kolo. Cinkuš je pokazao da može i hoće, no Levy je danas bio očito kvalitetniji i lako bi mogao daleko dogurati na turniru.


Sanguinetti je bio pretežak zadatak - Mario Ančić (Snimio: Dražen Patarčić)

Mladog Izraelca u četvrtfinalu očekuje 27-mogodišnji Talijan Davide Singuetti, prvi nositelj turnira, koji je izbacio i posljednjeg hrvatskog tenisača u pojedinačnom natjecanju, mladog Spličanina Marija Ančića - 6:3, 6:3.

Iskusniji Sanguinetti je ušao u meč koncentriranije, osvojivši prva dva gema s omjerom bodova bez ispuštenog poena! Uzevši prva dva servisa Aničiću, lako završava prvi set u Talijanovu korist od 6:3. U drugom setu Ančić se "drži", ali samo do 3:2, kada gubi servis. Zahvaljujući sjajnim izlascima na mrežu Sanguinetti lako dolazi i do konačne pobjede - 6:3, 6:3.

U preostala dva meča odigrana danas, slavili su Španjolac Juan Balcells i Čeh Petr Klarelt. Balcells je bio bolji od Nijemca Berenda sa 6:2, 6:3, dok je Klarelt izbacio Talijan Taralla - 1:6, 6:3, 6:4.

U srijedu su odigrana i četiri četvrtfinalna meča u konkurenciji parova. Rusko-hrvatska kombinacija Ondruska/Zovko izgubila je u tri seta od španjolskog dvojca Alvarez/Moron 7:5, 5:7, 4:6. Drugi i posljednji predstavnik Hrvatske na cijelom turniru - Ančić u paru je s Nizozemcem Wesselsom pružao dobar otpor paru Cibulec/Friedl, no na kraju gubi sa 4:6, 7:5, 6:7 (2).

Preostala dva četvrtfinalna susreta odigrana danas, završila su:

Alonso/Balcells (Špa) - Labadze/Zib (Češ) 6:3, 6:3
Calatrava (Špa)/Levy (Izr) - Llodra/Nargiso 3:6, 3:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!