Tenis

Argentinci u finalu Zagreb Opena

Sportnet • nedjelja, 21.05.2000.


Argentinac Etlis s novom frizurom uvjerljiv i prije i poslije kiše (Snimio: Dražen Patarčić)

U završnici teniskog ATP challengera Zagreb Open 2000 možda nema hrvatskih tenisača, ali zato ima – argentisnkih. Naime, u nedjeljnom finalu (početak u 16 sati) za naslov će se Zagreba boriti dva Argentinca Agustin Calleri i Gaston Etlis. Calleri je u prvom polufinalu bez većih poetškoća savladao Španjolca Juana Balcellsa sa 6:4, 6:4.


Prvi nositelj zastao u polufinalu - David Sanguinetti (Snimio: Dražen Patarčić)

Njegov sunardonjak Etlis imao je dosta duži “posao” protiv prvog nositelja Talijana Davida Sanguinettija, iako ne i puno teži. Naime, kiša koja je prijetila tijekom cijelog dana napokon se bila i obrušila, te prekinula drugi polufinalni susret pri rezultatu 6:3, 1:0 za Argentinca. I dok se već očekivalo da će susret biti nastavljen tek sutradan, odlučeno je da se drugi polufinalni sraz ipak okonča – pod umjetnom rasvjetom. Etlis je nastavio započeto i slavio s konačnih 6:3, 7:5.

U međuvremenu završen je turnir parova. Pobjednici su Francuz Michael Llodra i Talijan Diego Nargiso. Oni su u finalu pobijedili prve nositelje, Španjolce Eduarda Nicolasa i Germana Puentesa sa 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!