Tenis

Argentinac Etlis osvojio Zagreb Open 2000

Goran Klarić • nedjelja, 21.05.2000.


Etlis s Tomcem i trofejom (dp)

Zagreb Open stigao je do same završnice, tjedan za nama ponudio je odličan tenis i mnogo neizvjesnosti Argentinac Gaston Etlis danas je u sportskom centru Mladost, osvojio 75 000 $ vrijedan, peti po redu, ATP Challenger Zagreb Open 2000.

Etlis je u finalu bio bolji od svog zemljaka Augustina Callerija sa 6:3,7:5 i tako po prvi put osvojio ovaj vrijedan trofej, nakon prošlogodišnjeg četvrtfinala.


”U Hrvatskoj uvijek igram dobro” (Snimio: Dražen Patarčić)

Dvadesetpetogodišnji Argentinac, trenutačno 134. na ATP listi, danas je u finalu Zagreb Opena u dva seta 6:3 i 7:5 savladao svog sunarodnjaka Calleria te tako osvojio peti po redu Zagreb Open 2000.

Etlis je već u prvom setu pokazao mirniju i sigurniju igru od svog protivnika. Pri rezultatu 3:2 oduzima servis Calleriu za 4:2. Calleri je u prvom setu imao najizgledniju priliku za povratak servisa u posljednjem gemu. Na Etlisov servis za osvajanje seta, kod rezultata 5:3 ima 0:40 i nakon pet prednosti ne uspijeva povratiti servis te gubi set (6:3).

Video: Calleri u akciji spašavanja "žive glave" u napadima Etlisa

U drugi set Calleri ulazi puno sigurnije. Etlis malo više griješi, no već pri rezultatu 3:3 ima priliku preokrenuti meč u svoju korist. Ne iskorištava 15:40 i gubi slijedeći servis te tako daje Calleriu šansu za povrat. To je bilo razdoblje meča kad je Calleri imao šansu za povratak u meč, što ne iskorištava, nego odmah slijedeći servis opet gubi i to sa 0:40. Etlis se nakon toga vraća u igru i rješava meč u svoju korist.

Izjave

Etlis: "Danas sam igrao sam solidno i to je razlog moje pobjede danas. Slijedeće za što se pripremam je France Open tako da nemam puno vremena za slavlje. Cilj mi je ove sezone ući među prvih 80 kako bi ušao na ATP turnire. Volim igrati u Hrvatskoj, jer tu uvijek igram dobro.".

Calleri: "Sviđa mi se igrati u Hrvatskoj. Zahvalio bi Etlisu na dobrom finalu i nada se da ću opet doći igrati u Hrvatsku."


Poraženi Calleri dao je sve od sebe (Snimio: Dražen Patarčić)

Da bi došao do finala Etlis je pobijedio u prvom kolu Nizozemca Kempesa, u drugom kolu je bio bolji od Španjolca Alonse (koji je izbacio našeg Vajdu). U četvrtfinalu je s lakih 2:0 u setovima svladao još jednog Nizozemca Sluitera, dok je u poluzavršnici savladao prvog nositelja turnira, Sanguinetti. U vrlo teškom meču, nakon izgubljenog prvog seta, prekida zbog kiše, Etlis se ipak izborio za finale. Etlis je već jednom bio blizu završnice ovog turnira i to prošle godine kada je došao do četvrtfinala u kojem ga je izbacio Francuz Boutter, koji je kasnije izgubio u finalu od Talijana Gaudenzia.

Argentinskom dvojcu ovo nije prvi susret u nekom od finala. Susreli su se 1998. u finalu Challengera u Weidenu, no tada je slavio današnji Calleri.

Nakon što je dobio pobjednički pehar iz ruku potpredsjednika Sabora Zdravka Tomca, Etlis se zahvalio prvo sunarodnjaku na odličnom finalu te svim gledateljima koji su ovih dana pratili turnir jer prema Etilasovim riječima: "...osjećao kao kod kuće.".

Jučer je odigrano i finale u konkurenciji parova. Francuz Michael Llorda i Talijan Diego Nargiso bili su bolji od španjolskog para Eduarda Nicolasa i German Puentesa u dva seta sa 6:2 i 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!