Tenis

Horvat: "Sljedeće godine nadamo se i Ljubičiću"

Sportnet • ponedjeljak, 22.05.2000.


Direktor turnira Branimir Horvat (dp)

U pet godina trajanja, odnosno pet izdanja teniskog ATP challenger turnira "Zagreb Open" terenima Mladosti prošli su mnogi poznati i zanimljivi tenisači, no prvo ime turnira ipak je bio i ostao i najodgovornije ime turnira – direktor Branimir Horvat.

Horvat je uz sve financijske nedaće uspio "izvući" još jedan turnir, a najbolji dokaz da je ponovno uspio su nedjeljne prepune tribine na finalnom susretu. U kojem Hrvata nije ni bilo, tek dva vrlo simpatična (i zahvalna) Argentinca!

BRANIMIR HORVAT; direktor Zagreb Opena

U pet godina trajanja, odnosno pet izdanja teniskog ATP challenger turnira "Zagreb Open" terenima Mladosti prošli su mnogi poznati i zanimljivi tenisači, no prvo ime turnira ipak je bio i ostao i najodgovornije ime turnira – direktor Branimir Horvat. Uvijek smiren, staložen s pogledom koji ulijeva povjerenje i govori – sve je pod kontrolom. Iako, mnogo toga uoči turnira, prvenstveno što se tiče financijske situacije, nije bilo pod kontrolom. No, Horvat je uspio "izvući" još jedan turnir, a najbolji dokaz da je ponovno uspio su nedjeljne prepune tribine na finalnom susretu. U kojem Hrvata nije ni bilo, tek dva vrlo simpatična (i zahvalna) Argentinca!


Finalisti turnira Etlis i Calleri u društvu Tomca i Horvata (Snimio: Dražen Patarčić)

"Mislim da sam zadovoljan ovim turnirom, Vrijeme je bilo odlično i mogli smo vidjeti mnogo kvalitetnog tenisa. Kad sam vidio listu pozvanih igrača nisam bio prezadovoljan, no kasnije kad sam ih malo bolje proučio i na kraju, nakon pružene igre u proteklih tjedan dana, mogu reći da je ovo izdanje turnira za klasu bolje nego prošle godine. Zapravo, ovogodišnji “Zagreb Open” definitivno je jači po tenisu u odnosu na prošlogodišnji. Možda nemamo tako atraktivna imena kao prošlih godina, ali sama činjenica da su Alonzo i Furlan poraženi u četvrtfinalu, govori o jačini turnira" analizirao je direktor Branko Horvat.

No, nije mogao izbjeći komentar lošije nastupa naših tenisača.
"Da je recim Ančić prošao u polufinale, onda bi i u subotu imali takvu atmosferu i pune tribine kao u finalu! To što u završnici nije bilo hrvatskih tenisača je jedini nedostatak ovogodišnjeg turnira. U interesu je turnira, a i medijima je zanimljiviji nastup domaćih igrača. No, iako su mladi hrvatski tenisači Mario Ančić, Lovro Zovko, Ivan Cinkuš i Ivan Vajda ispali u prvom i drugom kolu turnira turnir je bio dobro medijski praćen."

Mnoge je nemalo iznenadila činjenica da je u kvalifikacijama nastupilo samo šest naših tenisača. Pozivnice im čak nisu ni trebale, jer ih nitko nije - ni tražio!
"Iznenadilo me je što nije bilo više naših tenisača u kvalifikacijama. Ovo je izvrsna prilika mladim hrvatskim tenisačima da uopće dođu u priliku igrati s odličnim tenisačima. Mislim da jedan od razloga slabije zainteresiranosti naših igrača leži u tome što su neki procijenili da jednostavno nemaju šanse proći u ovoj konkurenciji. Drugi razlog je možda i termin, koji je mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, a u istom terminu se odigravaju kvalifikacije za druge turnire"


Rizvanbegović i Horvat u trenucima zasluženog odmora (Snimio: Dražen Patarčić)

Upitan o budućnosti turnira, Horvat je rekao da "S obzirom na ekonomsku situaciju sretni smo da turnir postoji i da se turnir još ovijek održava. Meni kao organizatoru turnira sigurno nije cilj da turnir ostane na ovoj razini, ja svakako želim podignuti i nagradni fond i rejting ovoga turnira, no ako pogledate protekle dvije godine teniski turniri u Hrvatskoj se bore za opstanak, što je naravno slika sveukupne gospodarske i financijske situacije u zemlji. Mislim da smo u takvim uvijetima postigli maksimum."

Posjetitelji, organizatori, novinari i svi ostali željeli su vidjeti Ivana Ljubičića na terenima Mladosti na ovogodišnjem "Zagreb Openu".
"Ivan se ove godine odlučio za kvalifikacije Hamburga, koje se igrane u istom terminu. Nadam se da će se njegovo ime naći na popisu igrača za "Zagreb Open 2001". Naravno, to će ovisti prvenstveno o rasporedu drugih turnira kao i o Ljubičićevom rankingu i formi", zaključio je Horvat. Naime, pripreme za novi turnir počele su prvog dana netom završenog!

Goran KLARIĆ, Ivana TOMIČIĆ,

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!