Ostali sportovi

Giro, 10. etapa: Quaranti druga etapna pobjeda

Marko Breljak • srijeda, 24.05.2000.

Nakon pakla devete etape i vožnje po Alpama, za većinu vozača 10. etapa Gira je bila dan odmora, naravno osim za specijaliste sprintere. Ponovno smo tako gledali jednu prilično sporu utrku, gdje čak niti nije bilo uobičajenih pokušaja da se netko biciklista odvoji.

Pred kraj utrke momčadi su pokušavale svojim sprinterima osigurati najbolji položaj za završni sprint, gdje se, kao i u 1. etapi, najbolje snašao Ivan Quaranta. Odnio je pobjedu ispred takvih sprinterskih veličina kao što su Svorada i Cipollini. Quaranta je još jednom potvrdio odličnu sprintersku formu i iako ne voli kada ga uspoređuju sa Cipollinijem, zasigurno predstavlja njegovog naslijednika.

Ukupni redoslijed nije se bitnije mijenjao, a Casagrande nije došao na pobjedničko postolje kao nosioc ružičaste majice. Razlog bojkota je nezadovoljstvo vozača načinom na koji su raspodijeljena financijska sredstva od TV prava. Biciklisti žele da dio kolača ide i njima.

Sutra nas očekuje vožnja na kronometar, sa prilično ravnom stazom. Casagrande nije specijalista za takve utrke pa možemo očekivati napade od strane Tonkova, Salvodellija, Gottija i ostalih koji u planinama nisu zabilježili dobar rezultat. “Preživi” li Casagrande ovu etapu, šanse za ukupnu pobjedu na cilju u Milanu drastično će mu porasti.

Ukupni poredak nakon 10. etapa:
1. CASAGRANDE Francesco 53,53.38
2. DI LUCA Danilo 0.51
3. NOE Andrea 1.39
4. GARZELLI Stefano 1.39
5. FRIGO Dario 1.40
6. BELLI Wladimir 1.40
7. TONKOV Pavel 1.47
8. SIMONI Gilberto 1.53
9. GOTTI Ivan 1.55
10. PIEPOLI Leonardo 2.21
... 15. SAVOLDELLI Paolo 3.38
29 PANTANI Marco 7.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!