Iz notebooka Igora Bišćana

Druženje s televizorom

Igor Bišćan • subota, 27.05.2000.


Igor Bišćan (dp)

Igor Bišćan javlja se iz Slovačke čitateljima Sport Neta prvim brojem svoje kolumne. Pročitavši mailove koje ste mu poslali, bio je oduševljen, nekima je stigao i odgovoriti. Reprezentativci su stigli u četvrtak, trenirali su, pa lagano "pročešljali" mjesto u kojem su smješteni, "ocijenili" slovačke djevojke...

Čitajte u nastavku kako je doživio prvi kontakt sa Slovačkom i s Piestanyma, te koliko je zadovoljan svojim cimerom Mikićem.

Pozdrav čitateljima Sport Neta! Evo, pokušavam napisati svoje prve novinarske retke, nadam se da ćete imati razumijevanja i da nećete biti previše strogi. Pročitao sam mailove koje ste mi uputili, i moram odmah razočarati Rudija iz Njemačke - gotovo sigurno ću u Bundesligu, u igri su Bayern i Bayer. Da promijenim "friz", kažeš? Točno, već neko vrijeme razmišljam što i kako, izgleda da je stvarno vrijeme za to...


Prvi novinarski reci (Snimio: Dražen Patarčić)

Neću moći u ovih par redaka odgovoriti svima, odovud ne mogu niti slati mailove, pa nek se ostali ne ljute. Pozdrav Maji, mojoj školskoj prijateljici, Marinu Čavlini (brat našeg golmana Silvija).

Došli smo u četvrtak navečer, odmah trenirali u parku u sklopu hotela. Ovdje u Piestanyma je zbilja ugodno, riječ je o lječilištu termalnim vodama. Martin Novoselec, pomoćnik izbornika, dobro nas je prodrmao, i on je u odličnoj formi, boljoj od polovice nas. Možda i zaigra večeras protiv Nizozemske.

Prošetali smo malo gradom, sviđa mi se. Malen, miran, ali turistički. Vjerovatno vas zanima usporedba Slovakinja s Hrvaticama... Ne može se usporediti, bez ikakve kurtoazije - ne mogu se mjeriti s našim djevojkama. Ima ih lijepih, ali...

Moj klupski prijatelj Mikić je sa mnom u sobi, no bilo bi mi isto i da sam sam. Cijelo vrijeme visi na telefonu, razgovara sa svojom Ljupkom. Ja nemam s kim razgovarati, pa razgovaram s televizorom. A ono malo slobodnog vremena "ubije" nam izbornik.

Danas nas čeka prva utakmica. Nizozemci su jaki, ali mislim da ih možemo dobiti. Zapravo, nitko u to ne sumnja. Došli su i navijači, bilo ih je već jučer na treningu, 10-ak Bad blue boysa iz Dugava, ima i Splićana. Bit će dobro večeras, gledajte nas!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!