Ostali sportovi

Smajlagiću bod s Dancima

Ivan Ambroš, Ivana Strahija, Goran Markuš • nedjelja, 10.08.2008.
Smajlagiću bod s Dancima
Foto: EPA

U prvoj utakmici rukometne B grupe prvi su na parket izašli Rusi i Islanđani, a ovi drugi su s dva pogotka više odlično započeli turnir. Iako su se gotovo cijelu utakmicu Nijemci borili više sami sa sobom nego sa protivnicima u posljednjih deset minuta sve se vratilo na svoje mjesto. Egipat je neočekivano remizirao s jakim Dancima...

RUSIJA – ISLAND 31:33 (16:19)

Koliko ozbiljno shvaćaju utakmicu Islanđani su pokazali na samom početku, kad na pogocima Peterssona dolaze do 4:1. Kad su vidjeli da je vrag odnio šalu, i Rusi ubacuju u brzinu više i stižu do gola zaostatka, no isključenje Igropula onemogućuje ih u preuzimanju vodstva.

U drugom dijelu susreta Island dolazi i do izraženijih +5 kod 21:16, čemu pet minuta pred kraj susreta dodaju još dva pogotka viška. Slijedi još jedna zanimljiva završnica, u kojoj se Rus Kokšarov sjetio kako postizati pogotke, no ipak sve ostaje na –2 za Ruse, a Islanđani slave pobjedu.

U ovoj je utakmici bilo iznimno teško proreći pobjednika, pošto su obje reprezentacije u posljednje vrijeme daleko od svojih zlatnih vremena, a posebno su razočarale na Europskom prvenstvu u Norveškoj početkom ove godine, kad je Rusija završila na 13., a Island 11. mjestu. Upravo stoga bi se dva boda Islandu mogla pokazati od presudne važnosti, u grupi u kojoj mjesta za pogrešku u stvari nema.


NJEMAČKA – JUŽNA KOREJA 27:23 (10:13)

Cijelo prvo poluvrijeme momčadi su izgledale potpuno izjednačeno unatoč kvaliteti koja je očigledno na strani Nijemaca. U to vrijeme Michael Kraus (7 golova) je vodio svoju momčad da bi pred kraj popustio, a njegova momčad potpuno izgubila kontrolu nad utakmicom što su Korejanci znalački iskoristili i na poluvrijeme otišli sa tri poena prednosti.

Ništa bolje Nijemci ne prolaze ni u nastavku već tek tijekom posljednjih deset minuta preuzimaju vodstvo i ponajviše zahvaljujući odličnom Floriana Kehrmannu ne ispuštaju ga do samog završetka susreta. Za ovako tešku pobjedu nije kriva samo nesigurnost Nijemaca već i razigranost odličnih predstavnika Južne Koreje predvođenih danas fantastičnim Chihyom Choom (7 golova).


DANSKA - EGIPAT 23:23 (11:10)

U posljednjem susretu prvog kola grupe B Egipat našeg Irfana Samajlagića uzeo je bod favoriziranim Dancima.

Aktualni europski prvaci nisu opravdali ulogu favorita. Egipat se odlično držao tijekom cijelog susreta i zasluženo došao do boda.

Najbolji strijelac kod Danaca bio je Christiansen sa šest golova. Egipćane je predvodio El Ahmar s osam, dok je Zaky postigao šest. Međutim, najveće zasluge za dobru egipatsku predstavu idu na adresu Mohameda Nakiba koji je protiv europskih prvaka skupio 17 obrana (46%).

Sve u svemu Ulrik Wilbek ne može biti zadovoljan nastupom svoje ekipe. Irfan Smajlagić mu je ozbiljno ugrozio plan - osvajanje zlatne olimpijske medalje.

Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rusija31:33Island
Njemačka27:23Južna Koreja
Danska23:23Egipat
1Danska 5137:131+66
2Island 5151:146+56
3Južna Koreja 5122:129-76
4Rusija 5136:131+55
5Njemačka 5126:130-45
6Egipat 5127:132-52
7Austrija 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!