Ostali sportovi

Srbi se okupali u bronci

Ivor Krapac • nedjelja, 24.08.2008.
Srbi se okupali u bronci
Foto: EPA

Susjedski dvoboj za brončanu medalju na OI u Pekingu pripao je vaterpolistima Srbije. Izabranici Dejana Udovičića su u borbi za treće mjesto uzvratili Crnogorcima za ovoljetni poraz u finalu EP-a u Malagi i osigurali odlazak iz Kine s odličjima oko vrata...

Srbija - Crna Gora 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2)

Neočekivani polufinalni potop protiv SAD-a očito nije ostavio previše ožiljaka na Srbima. Istina, u ovoj utakmici su se karte dijelile malo drugačije, ponajviše zbog izostanka ozlijeđenog Aleksandra Šapića, koji je u nokaut-fazi natjecanja prije svega bio neefikasni potrošač lopti. Ispalo je da su bez njega Udovičićevi izabranici izgledali i odigrali puno bolje.

Nije bilo ni otprije ozlijeđenog vratara Denisa Šefika, no njegov izostanak se u ovom susretu zaista nije osjetio. Odličan posao u obrani značajno je pomogao njegovom zamjeniku, danas raspoloženom Slobodanu Soru.

Srbi su već na početku utakmice nagovijestili da će ovo biti nešto sasvim drugo u usporedbi s polufinalom protiv Amerikanaca. U čvrstom sudačkom kriteriju s puno isključenja na obje strane snašli su se znatno bolje, a Aleksandar Ćirić i Andrija Prlainović kapitalizirali su tu bolju igru osiguravši 2:0 nakon prvih osam minuta.

Tako je izgledalo rezultatski, a sudački kriterij je već u ranoj fazi susreta osigurao da se stvari promijene i igrački. Crnogorski izbornik Petar Porobić od završnice prve četvrtine više nije mogao računati na Predraga Jokića koji je isključen s pravom zamjene, dok je Srbija rano u drugoj dionici ostala bez Vanje Udovičića zbog trećeg isključenja.

Unatoč tom minusu, Srbija je i dalje izgledala kao dobro podmazani stroj. Do poluvremena je prednost narasla na 4:1, a Dejan Savić je u nastavku, do sredine treće četvrtine, s dva pogotka pomogao u odvajanju do 6:1. Iako Crnogorci nisu odustajali, to se više nije dalo stići.

Mali tračak nade otvorio im se smanjenjem na 6:4 uz napad na ulasku u posljednju minutu, no ta mini-šansa propala je blokom i obranom Slobodana Sora nakon udarca Vladimira Gojkovića. Priči je ubrzo bio kraj - Udovičić i njegovi igrači bučno su proslavili broncu, dok će Crnogorci morati čekati neku drugu priliku.

Najefikasniji igrač pobjednika bio je dvostruki strijelac Dejan Savić (šut 2/2), dok se Soro istaknuo obranivši 11 od 15 crnogorskih udaraca. Crnogorce je s dva pogotka (šut 2/6) vodio Mlađan Janović.

OI vaterpolo, za treće mjesto: Srbija - Crna Gora 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!