Ostali sportovi

Lomačenku nagrada za najboljeg

Zoran Zdelar • nedjelja, 24.08.2008.
Lomačenku nagrada za najboljeg
Foto: EPA

Šest finalnih boksačkih mečeva odigrano je na posljednji dan Olimpijskih igra u Pekingu, a Kinezi su i u ovom sportu potvrdili dominaciju na ovogodišnjim Igrama...

Olimpijske igra završavaju današnjim danom te su podijeljene i posljednje boksačke medalje nakon šest finalnih mečeva. Kinezi su, očito, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg izdanja OI-a, a tako je i u boksu gdje su danas osvojili dvije nove zlatne medalje, što ih s ukupno četiri najsjajnije medalje čini najboljom državom u kad je u pitanju boks.

Mnogo se očekivalo i od kubanskih predstavnika, no oni će se vraćati svojim kućama bez zlata, ali su zato osvojili ukupno osam medalja ravnomjerno raspoređenih – četiri srebra i četiri bronce. Ovo je prvi put da su boksači s Kube sudjelovali na OI, a da nisu osvojili nijednu zlatnu medalju.

Međunarodna boksačka federacija poznatija kao AIBA odlučila je i tko je najviše impresionirao od boksača na Olimpijskim igrama. Nagradu "Val Barker" dodijelili su ukrajinskom boksaču Vasilu Lomačenku, koji se pokazao najboljim u kategoriji do 57 kilograma.

Rezultati današnjih finala:

48 kg: Zou Shiming (Kina) - Serdamba Purevdorj (Mon) prekid u 2. rundi

54 kg: Badar-Uugan Enkhbat (Mon) - Yankiel Leon Alarcon (Kuba) 16-14

60 kg: Aleksje Tiščenko (Rus) - Daouda Sow (Fra) 11-9

69 kg: Bakhit Sarsekbajev (Kaz) - Carlos Banteaux Suarez (Kuba) 18-9

81 kg: Zhang Xiaoping (Kina) - Kenny Egan (Irs) 11-7

+91 kg: Roberto Cammarelle (Ita) - Zhang Zhilei (Kina) prekid u 4. rundi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!