Vodeni sportovi

Prvi bod Šibenčana

Ivana Jurica • subota, 13.12.2008.
Prvi bod Šibenčana
Foto: Kristijan Komarica

Prvi, povijesni susret u najprestižnijem europskom natjecanju odradili su vaterpolisti Šibenik NCP-a pred svojim navijačima. U Crnicu je stigao grčki prvak Olympiakos. U odličnom susretu, punom preokreta, na kraju nije bilo pobjednika, završilo je neodlučenim rezultatom – 9:9 …

Šibenik NCP – Olympiakos 9:9 (2:2, 2:1, 1:3, 4:3)

Euroliga, skupina C, 2. kolo

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 600

Šibenik NCP: Moses (14 obrana), Šutalo, Vlahović, B. Letica, Brlečić 1, Škorić, Španja 1, Brkić 5(2), Sutić, S. Letica, Vuleta, Samodol 2, Jukić, trener: Ivica Tucak.

Olympiakos: Deligiannis (10 obrana), Kocheilas, Mylonakis, Santa 1, Chatzitheodorou 2, Theodoropoulos 1, C. Afroudakis 1, Petković, G. Afroudakis 1, Nikić 2, Komadina, Schizas 1, Floros, trener: Evangelos Pateros.

Igrač više: Šibenik NCP 4/10, Olympiakos 2/8

Peterci: Šibenik NCP 2/2, Olympiakos -

Tri osobne pogreške: Španja 27', Schizas 29'

Suci: Koryzna (Poljska) i Smit (Nizozemska)

Grčki sastav u kojem igraju čak devetorica grčkih reprezentativaca, Srbin Nikić i dva Šibenčanina, Antonio Petković i Andrija Komadina (koje je publika iznimno toplo pozdravila, posebno Petkovića) u Šibenik je stigao kao favorit, no, domaći vaterpolisti odigrali su odlično, te su na kraju izborili bod, iako i jedni i drugi mogu žaliti za pobjedom.

Momčad Evangelosa Paterosa bolje je otvorila susret, te je golovima Chatzitheodoroua već u prvom napadu i C. Afroudakisa s igračem više došla do prednosti od 2:0. Šibenik brzo uzvraća preko Nikole Samodola koji s igračem više smanjuje na 1:2. Do isteka prvih osam minuta Šibenčani se vraćaju u egal, Brlečić koristi još jednog igrača više i rezultat je 2:2.

Prvu prednost igračima Ivice Tucka donosi svojim drugom pogotkom Nikola Samodol, ponovno s igračem više. Šibenčani igraju odlično, presingom i čvrstom obranom, te raspoloženim Mosesom na golu (devet obrana samo u prvom poluvremenu) drže prednost na svojoj strani. Španja iz igre povisuje na 4:2. No, na odmor se odlazi s plus jedan (4:3) jer Theodoropoulos pogađa s igračem više.

Odmah na početku treće četvrtine Grci dolaze do izjednačenja: Schizas pogađa za 4:4. Novu prednost domaćima donosi kapetan Brkić s igračem više. Ali Boban Nikić vrlo brzo s centarske linije izjednačava rezultat nakon čega gostujuća momčad preko G. Afroudakisa dolazi do nove prednosti.

U posljednjih osam minuta ulazi se rezultatom 5:6. Šibenčani ne realiziraju svoj napad, pa ih u kontri kažnjava Santa pogotkom za 5:7. Budi se tada kapetan Edi Brkić koji s dva uzastopna gola vraća na 7:7. Grci ponovno dolaze do prednosti: malo peha za domaće vaterpoliste, lopta se od grede odbila točno pred centra gostiju koji lako pogađa domaći gol. Brkić iz peterca ponovno vraća na 8:8, ali vrlo brzo centar Nikić još jednom donosi prednost gostima. Za konačnih 9:9 pogađa ponovno Brkić iz peterca.

Do kraja utakmice priliku za pobjedu imali su i jedni i drugi. Za domaće je priliku propustio Slavko Letica koji je s igračem više pogodio gostujućeg vratara Deligiannisa, dok su na drugoj strani Šibenčane od poraza spasili stativa i odlični vratar Moses.

Kod Šibenčana posebno dojmljiv s pet pogodaka bio je kapetan Edi Brkić, dok su kod Grka najviše pogodaka, po dva, postigli Chatzitheodorou i Nikić.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Solaris9:9Olympiakos
Brescia9:13Primorac Kotor
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!