Vodeni sportovi

Katastrofalna Mladost u Herceg Novom

Antonija Pavlić • nedjelja, 18.01.2009.
Katastrofalna Mladost u Herceg Novom
Foto: Davor Sajko

Zagrebačka Mladost nije uspjela u 3. kolu Eurolige, unatoč odličnom startu i vodstvu od 3:0, upisati pobjedu protiv hercegnovskog Jadrana, koji je sjajno iskoristio "crnu rupu" hrvatske momčadi i tako ubilježio drugu pobjedu u dosadašnjem tijeku natjecanja...

Jadran CKB - Mladost 11:4 (1:3, 5:0, 2:1, 3:0)

Herceg Novi, 3. kolo Eurolige

Suci: Margeta (Slovenija), Adžić (Crna Gora)

Jadran CKB: Ščepanović, Sekulić, Graham, Elez, Vukčević, Radović, Jelača, Gojković, Ivović, Pejaković, Premuš, Smith, Perčinić, Klikovac. Trener: Zoran Mustur

Mladost: Pavić, Burić, Babić, Vrdoljak, Živković, Franković, Herceg, Martinić, Karač, Muslim, Hinić, Buljubašić, Jurin, Lončar. Trener: Ozren Bonačić

Igrač više: Jadran: 5/12; Mladost: 4/12

Peterci: Jadran 0/0; Mladost: 0/2

Prvu su četvrtinu bolje otvorili Mladostaši, istaknuo se svojim obranama u nekoliko navrata Josip Pavić, a i konačnom rezultatu 3:1 uvelike je kumovao velik postotak realizacije igrača više.

Nakon što se obranila u početnom napadu Jadrana, Mladost je preko Igora Hinića nakon isključenja Rudeša pogodila za 1:0, da bi se nakon gotovo iste situacije nedugo potom u strijelce upisao i Damir Burić. Treći pogodak u nizu za Mladost postigao je ponovno s igračem više Hrvoje Herceg, te time i zaključio broj postignutih pogodaka Mladosti u prvom poluvremenu.

Prvi pogodak Jadran pak postiže preko 25-godišnjeg Marka Jelače, koji je s desne strane u sam lijevi kut Pavićevog gola poslao neobranjivu loptu. Nakon tog se pogotka vratar Mladosti ponovno razbranio, no njegovi suigrači u napadu su potpuno zakazali i Jadran je preko Radovića i Jesseja Smitha došao do vodstva od 4:3.

Period bez postignutog pogotka prekinuti Mladostaši nisu uspjeli niti kada je Dragan Pejaković skrivio peterac na Igoru Hiniću, pa ni u sljedeća dva napada, a to je kazniti znao iskusni prvi strijelac Jadranske lige, Aleksandar Ivović, koji je dvije minute prije kraja druge četvrtine iz kontre pogodio za 5:3.

Minutu i 20 sekundi prije kraja Marko Elez je seriju Jadrana povećao na 6:0, pogodivši kroz same ruke nesretnog Pavića, te postavivši tako i konačan rezultat na poluvremenu. Ni naredna dva napada Mladosti nisu prošla uspješno, u oba su hrvatskim predstavnicima suđena "probijanja", te se tako s rezultatom 6:3, otišlo i na odmor.

Start treće četvrtine ponovno je počeo katastrofalno, Radović je trećim pogotkom na utakmici rezultat povećao na 7:3, a novo povećanje nešto kasnije donio je i Elez, koji je uspio pogoditi kroz Pavića i još dva Mladostaša koji su branili gol u tom trenutku.

Da je ovo bila ukleta utakmica za zagrebačkog predstavnika dokazala je i treća minuta treće četvrtine, kada je izvođenje peterca koji je dosuđen zbog igrača više u bazenu, prokockano zbog najnevjerojatnijeg razloga - lopte, koja je jednostavno ispala iz ruku Damiru Buriću...

I napokon, nakon 18 minuta bez postignutog pogotka, lopta se nekako "dogegala" do "zločinca" iz prethodne akcije, Damira Burića, koji ju je s dva metra uspio zakucati u gol.

Naizgled dobar početak i obrana u prvom napadu četvrte četvrtine, ipak su bili samo, pokazalo se, fikcija. Prvi sljedeći napad prokockao je kapetan Zdeslav Vrdoljak, da bi Jadran odmah potom, iz kontre, akcijom Elez - Pejaković, "ubio" utakmicu i rezultat postavio na 9:4. Do kraja su Jadranaši postigli još dva pogotka i tu spasa više nije bilo - Mladosti sada predstoji samo sabiranje redova i otkrivanje razloga današnjeg nimalo ugodnog poraza.

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Jadran Herceg Novi11:4Mladost
Budvanska Rivijera13:10Barceloneta
1Jadran Herceg Novi 662:53+911
2Mladost 644:49-59
3Budvanska Rivijera 653:55-27
4Barceloneta 652:54-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!