Vodeni sportovi

Bod vrijedan neizvjesnosti

Antonija Pavlić • nedjelja, 08.02.2009.
Bod vrijedan neizvjesnosti
Foto: Davor Sajko

Odličnu su utakmicu na plivalištu uz Savu odigrali u 4. kolu Eurolige zagrebačka Mladost i hercegnovski Jadran. Ritmičan i neizvjestan susret, koji je završio rezultatom 10:10, ponudio je hrvatskome predstavniku opciju koja mu donosi novu neizvjesnost u borbi za prolaz dalje, dok je Jadran ostavio na vodećoj poziciji skupine B...

Susret u kojem su Žapci imali imperativ osvajanja bod(ov)a kako bi izborili plasman u četvrtfinale vaterpolske Eurolige, prometnuo se na kraju u pravu malu dramu, odlučenu samo 12 sekundi prije kraja. Mladost je u susret protiv vodećeg na ljestvici skupine B ušla s najnezahvalnije, posljednje pozicije, te još u mislima držeći neugodan poraz iz Herceg Novog, kada su od istoga kluba demolirani rezultatom 11:4.

Prva je četvrtina donijela čak sedam zgoditaka na obje strane, što je dalo za naslutiti pogotcima veoma bogat susret. Mladost je iza Šćepanovića poslala četiri lopte, dok je Jadran Paviću paučinu uspio obrisati tri puta. Vratar hrvatskog prvaka se nije posebno iskazao ni u drugoj četvrtini, kada je primio dva gola više nego što su njegovi suigrači dali, a ono što sam nije mogao spriječiti, nije polazilo za rukom niti često veoma neposloženoj obrani.

Poluvrijeme im je zato, donijelo prijeko potreban odmor i slaganje redova, te su u treću četvrtinu ušli puno bolje i zainteresiranije. Zgoditcima su Petra Muslima, Frane Karača i Nikole Frankovića, te uz probuđenog Pavića i samo dva primljena pogotka, uspjeli vratiti, prije odlučujućih osam minuta, susret u egal; osam minuta u kojima se trebala odlučiti ovogodišnja europska sudbina zagrebačkoga kluba.

Rezultat 9:9, potekao iz treće četvrtine, na semaforu se zadržao sve do dvije minute prije kraja, kada se lopta, nakon fenomenalne obrane Pavića, ipak odbila do Ivovića, koji je ju silovito poslao u desni gornji kut gola Mladostaša.

U posljednjim je sekundama ipak, nakon isključenja crnogorskog igrača, Burić sjajno na tri metra ugleda Hinića, koji je oči u oči sa Šćepanovićem poentirao za bod, koji Jadranašima u naredna dva susreta: protiv Barcelonete pred svojim navijačima i Budvanske rivijere u gostima, daju šansu za plasman na jedno od prva dva mjesta i osiguranje daljnjih nastupa u Euroligi.

Euroliga, 4. kolo, skupina B:
Mladost Zagreb - Jadran HN 10:10 (4:3, 2:4, 3:2, 1:1)

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barceloneta9:6Budvanska Rivijera
Mladost10:10Jadran Herceg Novi
1Jadran Herceg Novi 662:53+911
2Mladost 644:49-59
3Budvanska Rivijera 653:55-27
4Barceloneta 652:54-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!